Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 okt 2018

She-Ra and the Princesses of Power gaat Netflix bestormen

Ken je Princess Adora nog? De kleurrijke prinses uit de iconische show uit de jaren tachtig komt terug, dit keer op Netflix. De streamingdienst gaat She-Ra and the Princesses of Power rebooten.

She-Ra and the Princesses of Power op Netflix

Verwacht echter geen nostalgie-kopie. Volgens showrunner Noelle Stevenson wordt de reboot anders dan de originele serie.

She-Ra and the Princesses of Power vertelt het verhaal van Adora, een meisje dat ontdekt dat ze een verloren prinses is. Dankzij het Sword of Protection kan ze transformeren tot de magische krijger die bekend staat als She-Ra.

She-Ra and the Princesses of Power op Netflix

In de reboot is ze echter niet de enige magische prinses met superkrachten, zo legde Stevenson uit tijdens New York Comic Con.

Ze werkt samen met haar beste vrienden, Glimmer en Bow. Ze bouwen een coalitie aan krachtige prinsessen wiens collectieve krachten hopelijk genoeg zijn om de wereld van Etheria te redden.

“Het zat ook in de originele She-Ra, maar onze show focust veel bewuster op het teamwork-aspect. Natuurlijk draait het grootste gedeelte van de show nog steeds om Adora’s reis met Bow, Glimmer en Catra. Dit keer draait het echter ook om hoe de grotere cast aan personages samenkomt. Wat daar zo tof aan is, is dat we de mogelijkheid hebben om vrouwelijke personages te laten zien, niemand hoeft “het meisje” te zijn,” aldus Stevenson.

Diverser scala aan personages

Daardoor wordt je als kijker verrast door een breder en diverser scala aan personages, zonder te vervallen in een clichématig stereotype. Je hebt een lollige type als Mermista, met haar droge humor, en een Perfuma die juist erg dromerig en angstig is.

Ook die relatie met de andere teamleden gaat dieper dan je van een cartoon zou verwachten. Door Adora’s historie met de Evil Horde betwijfelt Glimmer of ze de prinses wel kan vertrouwen. Kan Adora bewijzen dat ze zich aan haar woord houdt en de mensheid beschermen tegen de Evil Horde?

Haar overtuiging dat ze haar magie moet gebruiken voor het goede, is wat haar zo krachtig maakt volgens de makers van de show. Stevenson vond het belangrijker om dat thema als een rode draad door de serie te verweven:

“Kracht is iets waar je voor werkt, en voor haar draait het niet om de prestige en de beheersing ervan, het gaat om het opofferen en de prijs die je ervoor betaalt. Je zou kunnen stellen dat de serie over vrouwelijk leiderschap gaat, vrouwen die een rol vervullen die nieuw voor ze is, die erachter proberen te komen hoe ze die op de beste manier kunnen vervullen,” aldus Stevenson.

Fans van het eerste uur en het origineel waren waarschijnlijk meteen al verkocht toen Netflix de reboot aankondigde. Kan She-Ra and the Princesses of Power ook de rest van de abonnees overtuigen? We gaan het op 16 november ontdekken, want dan komt het eerste seizoen online.

She-Ra and the Princesses of Power op Netflix
Reageer op artikel:
She-Ra and the Princesses of Power gaat Netflix bestormen
Sluiten