Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 dec 2018

Netflix komt met Sherlock Holmes serie met een bijzondere twist

De kans dat Sherlock met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman nog een nieuw seizoen krijgt, is ondertussen nihil. Dat betekent echter niet dat Netflix klaar is met de franchise. De streamingdienst heeft bekend gemaakt dat het met een nieuwe Sherlock Holmes serie komt.

The Irregulars

Verwacht echter geen simpele reboot van de serie met Cumberbatch en de films met Robert Downey Jr. Maak kennis met The Irregulars. De Netflix Original focust niet op de detective zelf, maar op het groepje straatkinderen die misdaden voor hem oplossen in de vieze straten van Londen.

Holmes strijkt vervolgens de eer op. The Irregulars bestaan ook in de boeken van Sir Arthur Conan Doyle. De Baker Street Irregulars zijn in de boeken de ogen van Holmes op straat. Ze helpen hem bijvoorbeeld met het bespioneren van verdachten of het vergaren van hints op plekken waar de detective zelf niet zomaar kan of mag verschijnen.

Het script van de nieuwe serie wordt ontwikkeld door Tom Bidwell. Hij werkte recentelijk nog aan de animatiefilm Watership Down voor Netflix en de BBC.

Drugsverslaafde Sherlock

Tom: “Sherlock Holmes had in de boeken een groepje straatkinderen die hem hielpen met het verzamelen van clues. In onze serie is Sherlock een drugsverslaafde delinquent, die met de eer strijkt terwijl de kinderen zijn zaken oplossen.”

Bidwell werkt al meer dan 10 jaar aan het project, althans, in zijn hoofd: “Het is echt mijn droomproject en mijn oudste idee, ik ben het al langer dan 10 jaar aan het pitchen. Netflix gelooft en steunt onze visie voor de show, waardoor we op een zeer ambitieuze manier onze verhalen kunnen vertellen.”

We zijn zeer benieuwd! Gezien het script nog in ontwikkeling is zal het nog wel even duren voor je The Irregulars kunt gaan bingen. De streamingdienst heeft er in ieder geval weer een veelbelovend project bij. In de tussentijd kun je deze topfilms en series checken die afgelopen week aan Netflix toegevoegd zijn.

NME

Reageer op artikel:
Netflix komt met Sherlock Holmes serie met een bijzondere twist
Sluiten