Tech 15 okt 2018 Noah Korevaar

Makers Sherlock keren terug met nieuwe serie op Netflix 📺

Mis jij Sherlock ook? De geliefde serie laat het beste zien dat de BBC te bieden heeft: Britse kwaliteit, miniseries die niet onderdoen voor de beste films. Inclusief toprollen voor Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. Je kunt de complete serie op Netflix checken.

Makers Sherlock komen met nieuwe Netflix serie

Een nieuw seizoen blijft (voorlopig) uit. Sterker nog, de makers hebben al gewaarschuwd dat de kans groot is dat Sherlock en Watson niet meer in actie zullen komen. Het naast elkaar leggen van de agenda’s van de zeer succesvolle acteurs is een nachtmerrie geworden.

Gelukkig keren Mark Gatiss en Steven Moffat, de bedenkers van Sherlock, terug met een nieuwe serie: Dracula. Het nieuwe project wordt geproduceerd door zowel BBC als Netflix, en zal dus ook op de streamingdienst verschijnen.

Mark Gatiss en Steven Moffat Netflix Dracula

Netflix zendt de serie wereldwijd uit, terwijl BBC de uitzendrechten in Groot-Brittannië behoudt. Steven Moffat ken je wellicht ook als producent en showrunner van een aantal van de beste Doctor Who-seizoenen.

Gattis speelde zelf de rol van Mycroft Holmes in Sherlock, en zal ook Dracula gaan schrijven. De producenten zijn in hun vak echt supersterren geworden sinds die serie, maar gaan gelukkig toch opnieuw de handen ineenslaan voor de BBC en Netflix.

Dracula geeft het kwaad een gezicht

Met Dracula hebben ze opnieuw een klassiek verhaal te pakken. De serie speelt zich af in Londen van 1897. Qua format gaan ze voor de formule die Sherlock ook zo sterk maakte: korte seizoenen, met afleveringen die even lang zijn als de gemiddelde film.

Het eerste seizoen zal bestaan uit drie afleveringen van negentig minuten. De bloeddrinkende graaf vertrekt uit Transylvanië en vestigt zich in het Victoriaanse Londen, met alle gevolgen van dien.

“Men vertelt altijd al verhalen over het grote kwaad. Wat Dracula zo bijzonder maakt, is dat Bram Stoker het grote kwaad een gezicht heeft gegeven,” aldus Steven Moffat.

Helaas is er nog geen exacte releasedatum bekend, maar Dracula zal in ieder geval in 2019 verschijnen. Check ook deze Halloween-gadgets die je op AliExpress kunt scoren.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Makers Sherlock keren terug met nieuwe serie op Netflix 📺
Sluiten