Netflix sluit exclusieve deal met de makers van The Crown

The Crown is een van de populairste films op Netflix. Het is dan ook geen wonder dat de streamingdienst met de makers door wil.

The Crown is een van de grote hits op Netflix. De serie gaat over de Britse koningin Elizabeth en alle gebeurtenissen die ze heeft meegemaakt. Dit drama laat vooral de politieke rivaliteit en de romantiek zien tijdens haar bewind. Zo komt in het nieuwe seizoen de prinses Diana naar voren. Inmiddels staan er al drie seizoenen van serie op de streamingdienst.

Een exclusieve deal voor Netflix

Een van de grote factoren in het succes is productiebedrijf van Suzanne Mackie. Orchid Pictures zoals het heet, heeft nu een exclusieve deal gesloten met Netflix meldt Deadline. De overeenkomst behelst dat de maatschappij film- en tv-projecten exclusief voor Netflix gaat maken.

Zelf doen Netflix en Orchid Pictures een beetje schimmig over deal. Ze willen niet precies zeggen wat de overeenkomst is. Er gaan geruchten dat de streamingdienst heeft geïnvesteerd in de productiemaatschappij, maar dat wordt ontkend. De overeenkomst zou niets apart zijn.

Er bestaat van de deal een persbericht maar deze is niet verzonden. Desondanks is het toch in de handen van Deadline terechtgekomen. Daarin zegt Mackie uit te kijken naar een diepere samenwerking met Netflix. Ook wordt er gesproken over het creëren van een aantal nieuwe projecten.

Niet alleen The Crown

Het is voor de tweede keer dat Netflix een samenwerking sluit met een Engelse partij. In juli investeerde het in de makers van Black Mirror, productiemaatschappij Broke And Bones. Ook dat heeft Netflix niet bekendgemaakt. De streamingdienst zou het niet bekend willen maken omdat het op zijn hoede is omdat er zorgen zijn over de onafhankelijkheid van lokale filmmakers. Daarnaast zou dit mogelijk gevolgen kunnen hebben van het film-ecosysteem in Groot-Brittannië. Dat land kent natuurlijk een hoge kwaliteit van films en series.

Reageer op artikel:
Netflix sluit exclusieve deal met de makers van The Crown
Sluiten