Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26 apr 2019

Netflix: is het smartphone-abonnement nu al van de baan?

Terwijl Netflix in Amerika de abonnementsprijzen omhoog heeft gegooid, en in Europa flink aan het testen is, leek het er even op dat ook een smartphone-abonnement het daglicht zou zien. Hiermee betaal je minder dan een normaal abonnement, maar kan je alleen via een smartphone naar films en series kijken. Echter begint het er wel op te lijken dat Netflix dat idee nu al geschrapt heeft. 

Nu al een einde aan smartphone-abonnement Netflix?

Het feit dat Netflix bezig is met het testen van hogere prijzen, en in Amerika de wijziging al doorvoerde, zal je vast niet ontgaan zijn. De populairste streamingdienst van de markt lijkt duurder te worden en niet zo’n beetje ook. In Amerika is de prijs van een premium-account bijvoorbeeld al met twee dollar gestegen. Echter werd er in Azië, tegelijkertijd, hevig getest met een ander soort abonnement. Netflix zou aan het kijken zijn of het smartphone-abonnement, waarmee je alleen op smartphones kunt kijken, een reeële optie was. Echter lijkt het er sterk op dat het antwoord op die vraag ‘nee’ is.

Netflix had, naar verluidt, een test voor zo’n smartphone-abonnement gepland staan voor Korea. Echter lijkt de producent hier op terug te zijn gekomen. De test, voor een goedkoper mobiel-abonnement, is teruggetrokken en gaat er simpelweg niet komen. Nu zegt dit uiteraard niet dat het bedrijf niet aan de slag met zo’n abonnement in andere markten, maar opvallend is het wel. Het zou kunnen impliceren dat welvarende landen als Zuid-Korea binnenkort niet met het goedkopere abonnement aan de haal zullen gaan.

Netflix traitors

Tegenover The Korea Herald meldt Netflix dat de tests van de baan zijn, maar dit niets zegt over de toekomst ervan. “De abonnementen waarmee we testen kunnen ook nooit uitgerold worden”, zo meldt de streamingdienst tegenover de Herald. “We zijn constant aan het zoeken naar nieuwe manieren om Netflix meer toegankelijk, en vermakelijk, te maken voor onze leden”.

Eerdere tests

Eerdere tests lieten zien dat Netflix een smartphone-abonnement aanbood voor de helft van de prijs van een normaal abonnement in India. Daarbij zijn er verschillende tests gedraaid met bedragen van €5,70 wat €2,60 minder is dan het duurste abonnement. Daarbij hebben bepaalde tests ook abonnementen van €1,41 per week aangeboden in Azië. Kortom: Netflix is naarstig opzoek naar een nieuwe manier om gebruikers te laten betalen voor de streamingdienst.

Netflix app

Of deze abonnementen ook echt het daglicht ziet is een tweede. Iets dat ook geldt voor een smartphone-abonnement.

Reageer op artikel:
Netflix: is het smartphone-abonnement nu al van de baan?
Sluiten