Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 apr 2019

Nu op Netflix: deze brute Spaanse misdaadserie is een must-see

Normaliter denken we bij misdaadseries direct aan Scandinavië. De Spanjaarden kunnen er echter ook wat van, zo bewezen La Casa de Papel en Narcos op Netflix. Maak kennis met je volgende binge-verslaving: O Sabor das Margaridas. Oftewel, Bitter Daisies.

Bitter Daisies: knallende Netflix Original

Bitter Daisies speelt zich niet op voorspelbare wijze in Madrid af, maar in Galicië. Dat is een autonome regio in het noordwesten van Spanje.

De Netflix Original vertelt het bloedstollende verhaal van Rosa Vargas, een agente van de Spaanse Koninklijke Marechaussee. Of, zoals de Spanjaarden het zelf zo mooi zeggen, de Guardia Civil.

Het is de vooravond van de komst van de Paus, Benedictus XVI. Alles lijkt goed te gaan, tot een jong meisje genaamd Marta verdwijnt in het kleine stadje Murias. Een geïsoleerd incident? Helaas niet, zo blijkt al snel. Een seriemoordenaar is zijn slag aan het slaan, en Rosa moet zo snel mogelijk ingrijpen. Maar waar moet de agente beginnen?

Bitter Daisies Netflix Original

Al snel stuit ze op donkere geheimen die te maken hebben met haar eigen verleden, op een grimmige manier die doet denken aan The Bridge. Voor de duidelijkheid: dat is een groot compliment.

Het ogenschijnlijk slaperige stadje blijkt al snel vele geheimen te verbergen, terwijl de moorden niet stoppen.

Het toffe aan O Sabor das Margaridas is dat het plot fris en verrassend is, waardoor je tot het allerlaatste moment niet kunt voorspellen wie de dader is. De serie bestaat uit slechts zes afleveringen, dus je zit er ook niet eeuwig aan vast. Veel kijkplezier!

?Check dit ook: Rampzalig: eerste exemplaren Galaxy Fold meteen kapot

Meer Netflix?

Fan van Netflix en tech? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de series en films die ze hebben gekeken op Netflix.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: deze brute Spaanse misdaadserie is een must-see
Sluiten