Back in Time: Spotify en Netflix, maar dan tientallen jaren geleden

Streamingdiensten, smartphones, VR/AR en smartwatches: allemaal technologische tools die we tientallen jaren geleden nog niet tot onze beschikking hadden. Merken als Spotify, Instagram en Netflix zouden er in deze tijd dus heel anders uitzien. En kunstenaar Tom Ollivier laat met zijn werk precies zien hoe. 

Spotify & Netflix: decennia geleden

Spotify en Netflix zijn merken die we niet meer weg kunnen denken uit onze levens. Bij thuiskomst streamen we heerlijke muziek en we sluiten de dag op de bank af met een filmpje of serie op Netflix. We checken voor het slapen nog even onze feed op Instagram of de laatste trending video’s op YouTube. Onze levens zijn er met technologische ontwikkelingen heel anders uit gaan zien. Maar wat nou als deze bedrijven hetzelfde deden wat ze nu doen, maar dan tientallen jaren geleden? Dan zou het hele spelletje veranderen.

Een spelletje wat kunstenaar Tom Ollivier als geen ander in kaart weet te brengen. De freelance art en creative director is gek op spelen met branding. Iets wat hij dus maar al te graag deed met het maken van onderstaand werk. Spotify als walkman merk en een pager van Facebook. Adobe die een Etch A Sketch heeft uitgebracht en een polaroid van Instagram. Mochten techbedrijven van nu decennia geleden in dezelfde branche zitten? Dan zouden ze zonder twijfel deze producten op de markt hebben gebracht!

Spotify

Spotify in de jaren 90

Instagram

Instagram in de jaren 90

Facebook

FaceBook in de jaren 90

Google

Google in de jaren 90

Netflix

Netflix in de jaren 90

Tom Ollivier 

Het bovenstaande werk is afkomstig van art en creative director Tom Ollivier. De man is gek op het rebranden van merken en dat is op zijn Instagram pagina dan ook goed te zien. Of het nu gaat om hippe koffiebekers of kogelwerende vesten: alles wordt opnieuw in elkaar gezet door Tom. En dat doet hij, als we heel even persoonlijk mogen worden, op geweldige wijze! Zeker wanneer hij sambaballen photoshopt in handen van mensen als Donald Trump.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Playing all year long… #trump #politicianswithmaracas #usa #trumpmemes

Een bericht dat is gedeeld door @ tomlefrench op

 

Reageer op artikel:
Back in Time: Spotify en Netflix, maar dan tientallen jaren geleden
Sluiten