Eigenaardig vervolg Squid Game bezorgt Netflix scheve gezichten

Films & Series Jeroen Kraak 21 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Squid Game is de meest bekeken serie op Netflix ooit. Logisch dat de streamingdienst wil inhaken op dat succes en dus is het met een spelshow gekomen à la de serie. De eerste reacties blijken wisselend.

Squid Game was een onverwacht succes voor Netflix. Iedereen praatte over de Koreaanse serie en dat zorgde ervoor dat de titel nog altijd de best bekeken Netflix-serie ooit is. Het is dan ook moeilijk om dat succes nog een keer te bereiken zonder fans teleur te stellen, die vooral wachten op het tweede seizoen. Of het Netflix ook echt gelukt is, is nog maar de vraag.

Dit is Squid Game: The Challenge op Netflix

Squid Game: The Challenge komt op 22 november op de streamingdienst. Een aantal recensenten mocht de show al eerder bekijken. Nu zijn de eerste reviews online en die zijn zowel heel goed als heel slecht.

Als je Squid Game op Netflix hebt gekeken, weet je dat daarin alle deelnemers strijden om een enorme prijzenpot. Degene die een opdracht niet goed uitvoert, wordt letterlijk en figuurlijk geëlimineerd. Een zelfde soort strekking heeft ook deze spelshow, alleen wordt gelukkig niet iedereen letterlijk een kopje kleiner gemaakt.

In Squid Game: The Challenge strijden 456 spelers om een prijzenpot van 4,56 miljoen dollar. Net zoals in de serie is ook in de spelshow flink wat geoorloofd. Zo worden ook hier bondjes gesloten en gelogen.

Gemixte reacties

Er zijn zowel positieve als negatieve reacties op de spelshow van Netflix. Laten we maar meteen beginnen met de negatieve, dan hebben we die in ieder geval gehad.

Zo geeft Collider Squid Game: The Challenge een dikke onvoldoende. Zij noemen de spelshow zelfs “wreder en gevoellozer dan veel sceptici zich hadden voorgesteld.”

Ook TV Guide is teleurgesteld in de nieuwe show van Netflix: “Het concept voelt vreemd aan. Als kijkervaring is het een zwakke herhaling van de originele bron. Wie heeft verzonnen dat dit een goed idee was?”

Positiviteit over de Netflix-show

Gelukkig is niet iedereen zo negatief over de Netflix-show. Zo is Entertainment Weekly juist erg positief over de nieuwe show. “Met een interessante cast en inventieve updates slaagt Squid Game: The Challenge erin om tastbare spanning en authentiek menselijk drama te serveren zonder ook maar één deelnemer te vermoorden.”

Daar is The Guardian het mee eens: Squid Game: The Challenge werkt niet alleen, maar is ook nog eens de beste reality-tv sinds The Traitors. Vulture voegt daaraan toe dat het een effectieve adaptatie is van het origineel.

Wil je de serie kijken? Dan kun je vanaf 22 november de eerste vijf afleveringen kijken. Een week later komen er weer vier online. Op 6 december is uiteindelijk de grote finale te zien.

Verborgen parel La Casa de Papel-maker is een van de best bekeken Netflix-films ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen