Netflix eert overleden Stan Lee met Easter Egg

Eerder deze week overleed Stan Lee op 95-jarige leeftijd. De Marvel grootmeester zette de wereld even stil met zijn overlijden en ook zijn collega’s bij Marvel waren geschrokken. De man achter helden als Spider-Man, Captain America, Deadpool en Iron Man is niet meer. En Netflix weet daar maar al te goed mee om te gaan. 

Netflix Easter Egg voor Stan Lee

Stan Lee is een absolute volksheld op het gebied van film en comics. De man bedacht personages als Spider-Man, de Hulk, The Avengers, DareDevil, Iron Man en nog heel veel meer. Stan Lee begon met zijn comics en verscheen vervolgens in alle Marvel films. Niet in een volledige rol, maar als cameo. Iets waar de man ook legendarisch werd bij een nieuwe generatie. We hebben zoveel te danken aan Stan Lee, dat een gepast afscheid op zijn plaats is. Dat kreeg de man afgelopen week zeker door al zijn collega’s van Marvel en de Marvel Cinematic Universe. Maar ook Netflix draagt haar steentje bij in het hele proces.

Het platform heeft een unieke Easter Egg op de streamingdienst gezet. Wanneer je in de zoekbalk de term ‘excelsior!’ intikt, krijg je een bijzonder resultaat. Netflix geeft je een lijst met Stan Lee’s Universe, wat inhoud dat je simpelweg alle films en series van de legende in de resultaten krijgt. Een kleine gebaar, maar het zegt genoeg.

Waarom Excelsior?

Maar waarom kiest Netflix voor de term Excelsior? Dat is een goede vraag, waarbij het antwoord nog beter is. Excelsior! is de manier waarop Stan Lee dingen afsloot. Of het nu ging om een cameo, een column, een interview of een tweet: het kwam regelmatig voor in het vocabulaire van Lee.

Upword and Onward To Greater Glory, is dat niet een prachtige manier om afscheid te nemen? De man was geniaal, de man was een legende. De wereld zal Stan Lee zonder enige twijfel gaan missen.

Reageer op artikel:
Netflix eert overleden Stan Lee met Easter Egg
Sluiten