Tech 8 jan 2019 Noah Korevaar

Daredevil ster roept fans op om Netflix show te redden met petitie

Nu Disney dit jaar met een eigen streamingdienst komt, was het einde van Daredevil op Netflix eigenlijk onvermijdelijk. Helaas betekent die annulering ook dat we pas op zijn vroegst over twee jaar een vervolg gaan zien, zoals je hier kunt lezen.

Save Daredevil

Toch laten fans het daar niet bij zitten. De afgelopen dagen knalde de hashtag #SaveDaredevil op sociale media, een campagne om aandacht te genereren voor een petitie. Een petitie waarin, uiteraard, Netflix en Disney gesmeekt worden om de serie alsnog verder te laten gaan.

Gezien de context van de streamingdiensten en de afspraken die gemaakt zijn lijkt het een vrij vergeefse actie, maar de passie van de fans is bewonderenswaardig. Bovendien is het aantal petities binnen 24 uur meer dan verdubbeld, waardoor de teller nu op 121.000 handtekeningen staat.

Dat komt vooral door de tweets van Vincent D’Onofrio, de acteur die de rol van Wilson Fisk op zich nam in de serie. En hoe! Wat ons betreft zette hij de meest overtuigende rol neer in de Netflix Original.

Ook hij is teleurgesteld dat de succesvolle serie al zo snel tot een einde komt. De acteur tweette de afgelopen dagen meermaals over de petitie, waarin hij zijn volgers opriep om de #SaveDaredevil-campagne te steunen.

Netflix Daredevil
Vincent D’Onofrio als Wilson Fisk

Ook D’Onofrio zal waarschijnlijk best weten dat de kans op herstel nagenoeg nihil is. Dat neemt echter niet weg dat hij en zijn co-sterren het enorm zonde vinden dat Daredevil gecanceld is. Charlie Cox, de acteur die Daredevil speelde, zei er onlangs het volgende over:

“Veel van ons hadden verwacht dat we door konden gaan, ik ook. De waarheid is dat het voelde alsof we nog veel verhalen te vertellen hadden. En ook al snap ik waarom de serie gecanceld is, betreur ik de beslissing alsnog. Het is gewoon hoe business werkt. Maar aan de andere kant betekenen de personages veel voor mensen. Het is vreemd om te beseffen dat de kans aanwezig is dat ik nooit meer Matt Murdock zal spelen. Dat is een bizar gevoel, omdat juist dat personage een groot deel van mijn leven was in de afgelopen vier en een half jaar.”

Geen reactie van Netflix of Disney

Marvel en Disney hebben vooralsnog nog niet op de petitie gereageerd. Je kunt zelf je handtekening eronder zetten door op deze link te klikken. Check ook Polar, de nieuwe actiefilm van Netflix met Mads Mikkelsen (Hannibal) als een soort John Wick.

Reageer op artikel:
Daredevil ster roept fans op om Netflix show te redden met petitie
Sluiten