Tech 19 feb 2019 Jelle van Es

Netflix stopt met The Punisher en Jessica Jones

Het zat er al een beetje aan te komen, met het nieuws van de afgelopen maanden over Disney zijn eigen streaming service en dat daar de toekomst van Marvel-content ligt, maar nu is de kogel door de kerk: Netflix stopt met The Punisher en Jessica Jones.

Het einde van The Punisher en Jessica Jones

Daarmee volgen de series de voorbeelden van Luke Cage, Iron Fist en Daredevil, die eerder al werden geschrapt. Van The Punisher is het tweede seizoen dus het laatste. Jessica Jones krijgt overigens nog wel een derde seizoen, die nu in de maak is, maar daarna is het ook klaar en zullen we geen nieuwe superhelden van Marvel hun eigen serie op Netflix krijgen.

The Punisher seizoen 2

Het is ergens begrijpelijk dat deze keuzes worden gemaakt, omdat de toekomst voor de Marvel-series wat moeilijk ligt. Maar als je kijkt naar de kwaliteit van een aantal van deze series, is het toch erg jammer dat er zo’n bruut einde aan wordt gemaakt.

Met het einde van de series wilde Jeph Loeb, die als hoofd werkt bij Marvel Television, nog even zijn dank uitspreken voor de vier verschillende series met alle mensen die achter de schermen er aan mee hebben gewerkt. Van te voren zei men dat het onmogelijk was om The Defenders als tv-shows tot leven te laten komen, maar het is ze uiteindelijk wel gelukt. Dat er nu een einde aan is gekomen, is jammer, maar met een einde in zijn blog post met to be continued houdt hij de deur open voor eventueel vervolg.

Ook Netflix zelf liet nog een statement achter en liet weten dankbaar te zijn voor vijf jaar aan mooie samenwerking met Marvel en de resultaten die daar uit zijn gekomen. Maar daar houdt het dus mee op. Meer lezen over Netflix? Kijk dan op deze pagina.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix stopt met The Punisher en Jessica Jones
Sluiten