Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 1 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met Stranger Things 4: ‘We’re not in Hawkins anymore’

Netflix heeft veel goede series. Toch zijn er een paar waarvoor je de dienst daadwerkelijk afneemt. Eén daarvan is zonder twijfel Stranger Things. De serie die zich in de jaren tachtig afspeelt kent een toffe setting, leuke personages, vele nostalgische momenten en een heerlijke soundtrack. Dit jaar zagen we het derde seizoen, dat een heftig einde had. Gelukkig komt er geen einde aan, want Netflix heeft officieel Stranger Things 4 onthuld.

Stranger Things 4 komt er aan

Zoals wel vaker wordt het nieuwe seizoen met een teaser aangekondigd. Daarin zien we overigens niet heel erg veel. We krijgen de bekende muziek te horen, we zien het logo dat in de andere dimensie van energie wordt ontdaan en de teaser eindigt met de tekst ‘We’re not in Hawkins anymore’. Dat is enerzijds een mooie knipoog naar The Wizzard of Oz, maar slaat anderzijds ook op de realiteit waar de serie zich in bevindt. Onderaan deze trailer vind je dan ook wat spoilers voor het geval je het derde seizoen van Stranger Things nog niet hebt gekeken.

Goed, hier beginnen de spoilers. Het derde seizoen lijkt de wereld van Hawkins af te sluiten. Het is een flinke chaos met de ingreep van een speciale unit die met allemaal helikopters komt overvliegen. Daarnaast hint het einde van het seizoen er op dat Hopper via een andere dimensie lijkt te zitten in een gevangenis in de Sovjet-Unie, waar gevangen langzaam maar zeker worden gevoerd aan de Demogorgon. Dat zou er op wijzen dat de personages ergens anders de strijd aan gaan met de demonen uit de Upside Down-wereld en in hun zoektocht wellicht ook in de Sovjet-Unie terecht komen. In het derde seizoen was er al een mooie knipoog naar de strijd met de Sovjet-Unie zoals die in de Koude Oorlog speelde.

Stranger Things 4 gaat naar alle waarschijnlijkheid het laatste seizoen van de serie zijn. Wanneer het verschijnt op Netflix is nog niet bekend, maar we verwachten het niet voor de zomer van 2020. Wil je meer lezen over Netflix? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix komt met Stranger Things 4: ‘We’re not in Hawkins anymore’
Sluiten