Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 13 jun 2019

Netflix kondigt Stranger Things mobile game aan tijdens E3 2019

De immens populaire serie Stranger Things gaat uitbreiden, dit maakte Netflix bekend tijdens een panel op E3 2019. Volgens de streamingdienst, en ontwikkelaar Next Games, gaat het om een puzzel RPG die gebaseerd is op het verhaal van de serie en kunnen we hem in 2020 gaan verwachten. 

Netflix introduceert Stranger Things games tijdens E3 2019

Wie geen genoeg kan krijgen van Stranger Things, zal zonder twijfel enthousiast geworden zijn tijdens E3 2019. Netflix kondigde tijdens een panel op woensdag aan dat er een game over de serie gaat verschijnen. Dit doet de streamingdienst in samenwerking met het Finse Next Games. Tijdens de aankondiging werd bekend dat het gaat om een locatie-gebaseerde puzzle RPG die in 2020 voor iOS en Android moet gaan verschijnen. Stranger Things breidt dus wat dat betreft verder uit.

Details over de game zijn nog schaars, maar er is al wel bekend dat Netflix en Next Games samenwerken met Google Maps. De navigatie-app zal geïntegreerd worden in het spel dat spelers de mogelijkheid geeft om The Upside Down te ontdekken. Doordat het spel gebaseerd is op je locatie, zal deze unieke wereld ontdekt kunnen worden tijdens je dagelijkse bezigheden en reizen. Een techniek die we dankzij Pokémon GO maar al te goed kennen. Volgens Chris Lee, Netflix’s directeur op het gebied van interactieve games, een uiterst goede technologie voor een game.

“Het maakt niet uit waar je ter wereld ook bent, je kunt strijden tegen The Upside Down. Zelfs in je eigen achtertuin.”

Daarbij was Lee ook uiterst te spreken over de manier waarop de game er grafisch uitziet. Next Games heeft “een geweldige jaren 80 (retro) stijl ontwikkeld,” volgens de directeur. In de screenshots hierboven, en door de woorden van Netflix, gaat het om een zaterdagochtend cartoon stijl waar je makkelijk verliefd op kan worden.

Goed om te weten is dat deze game volledig losstaat van Stranger Things: The Game die op 4 juli verwacht wordt.

Reageer op artikel:
Netflix kondigt Stranger Things mobile game aan tijdens E3 2019
Sluiten