Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 6 dec 2018

WANT Netflix Gids: wat is Netflix nu eigenlijk?

We schrijven wekelijks tientallen berichten over Netflix. Je hoort familie erover, de buren, op het schoolplein, bij de supermarkt of de plaatselijke sportvereniging. Maar terwijl half Nederland het er constant over heeft, heb jij geen enkel idee waar iedereen het nu precies over heeft. Pas jij in dit plaatje? Dan is dit het artikel voor jou! We leggen je haarfijn uit wat Netflix nu eigenlijk is. 

Netflix?

Televisie kijken is sinds de komst van Netflix niet meer hetzelfde. Waar voorheen zenders een eigen programmering hanteerde, ben jij in 2018 de baas over de content. Thuisblijven voor je favoriete serie zit er niet meer bij, want je bepaald zelf wanneer je favoriete serie op TV is. Het platform geeft jou de touwtjes in handen en we leggen je precies uit hoe dat werkt.

Netflix is een streamingdienst, wat betekent dat je content rechtstreeks vanaf het internet kijkt. Hiervoor heb je een internetverbinding, een televisie en een account nodig. Wanneer dat allemaal geregeld is krijg je toegang tot het aanbod van de dienst. Een aanbod wat niet alleen bestaat uit films, maar ook uit series. Of je nu gek bent op komedie, actie, horror of drama: alles is te vinden op het platform.

Series als Breaking Bad, Prison Break, Friends en How I Met Your Mother staan in hun volledigheid op het platform. Films als Forrest Gump. 12 Years A Slave, Avengers en Star Wars zijn daarnaast ook te vinden.

Bingewatchen!

Door de komst van Netflix is een nieuwe term in het leven geroepen: bingewatchen. Dit doe je wanneer je als gebruiker hele seizoenen er in no-time doorheen jast. Altijd al alle seizoenen van Star Trek willen zien? Dan hoef je tegenwoordig niet meer een week te wachten tot de volgende aflevering op tv is, maar zet je hem gewoon zelf aan. Daardoor is het mogelijk om alles achter elkaar te kijken, waardoor je dagen op de bank kan besteden.

Netfix: wat is dat?

Dat is wat Netflix is en dat is waar de term Bingewatchen vandaan komt. Meer weten? Check dan onze andere Netflix Gids artikelen!

Reageer op artikel:
WANT Netflix Gids: wat is Netflix nu eigenlijk?
Sluiten