Jelle van Es
Jelle van Es Tech 6 aug 2019

Netflix zet een streep door The OA zonder een sluitend einde

Met Netflix hebben we een dienst waar we op elk moment kunnen genieten van onze favoriete serie. Omdat het een online dienst is, kunnen de mensen achter Netflix goed zien welke shows scoren en welke het minder goed doen. En als gevolg daarvan worden er soms drastische besluiten genomen. Zodoende hebben we nu het nieuws vernomen dat er na twee seizoen een einde komt aan The OA. En dat zit de fans niet lekker.

The OA zonder sluitend einde

Het probleem van het besluit is dat het tweede seizoen van The OA eindigde met een pittige cliffhanger. Als gevolg daarvan weet je als kijker nu nooit wat er zou zijn gebeurd en dat is vreselijk irritant als je helemaal in een serie zit. Mocht je niet bekend zijn met de serie, het gaat over een blind personage die op een dag terug thuiskomt en weer kan zien. Ze noemt zichzelf The OA, wat staat voor Original Angel. Vervolgens creëert ze een team aan tieners en reizen ze af naar alternatieve realiteiten. Dat doen ze door een portaal te openen via een serie aan dansmoves. Klinkt vreemds en apart, waardoor het iets is dat waarschijnlijk voor het grote publiek niet werkt, maar voor de kijkers juist iets is dat waarschijnlijk hen aanspreekt.

The OA

De fans laten zich op Twitter horen niet amused te zijn met hashtags als #savetheoa. De kans dat er echter een andere partij gaat zijn die de reeks op pakt, lijkt klein. Zoals gezegd heeft Netflix als groot voordeel dat het kan zien hoeveel een programma wordt bekeken. Als zij tot de conclusie komen dat het niet werkt of rendabel genoeg is, dan is de kans klein dat een Amerikaans tv-station gaat instappen met het idee daar een slaatje uit te slaan. Wil je meer lezen over Netflix? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix zet een streep door The OA zonder een sluitend einde
Sluiten