Geheime optie: zo zorg je dat jouw favoriete film of serie naar Netflix komt

Hoewel het Netflix aanbod behoorlijk groot is, komt het om de zoveel tijd toch wel voor dat je iets wilt kijken en er vervolgens achter komt dat ze het helaas niet hebben. Je bent dan weer aangewezen op discs en stiekem neig je toch naar streamen via een andere (wat minder officiële) site. Netflix blijkt echter een geheime pagina op de site te hebben, waar je je favoriete shows kunt aanvragen. Dus als je een beetje geluk hebt krijg je je series alsnog op de streamingdienst en wordt je niet verleid tot illegale activiteiten.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Verborgen formulier

We zeggen geheime pagina, omdat hij best goed verscholen is tussen de andere pagina’s van de Netflix Help Center. De dienst zelf lijkt echter te denken dat iedereen op de hoogte is van het speciale formulier om verzoekjes in te dienen. De twitteraar Chelsea Peretti liep ook tegen het probleem aan dat ze haar serie niet kon vinden op Netflix en vroeg via Twitter of ze One of the Greats konden toevoegen. Hierop kreeg ze een link als antwoordt met de woorden “you know the drill”.

Welke drill?

Als je het hebt over een “drill” moet het echter wel iets zijn waar iedereen van op de hoogte is en iets dat mensen vaak doen. Peretti’s antwoord aan de streamingdienst is dan ook “LITERALLY NO ONE KNOWS THAT DRILL”. Hopelijk leren ze ervan en zorgen ze ervoor dat het wat duidelijker is dat je verzoekjes mag indienen.

Netflix titels voorstellen

Drie Netflix series aanvragen

Op de pagina in kwestie kun je drie titels aanbevelen en vervolgens je suggesties indienen. Er staat ook vermeld dat dit formulier de enige manier is om verzoeken voor inhoud in te dienen, dus vragen via Twitter heeft helemaal geen zin.  Mocht je suggestie uiteindelijk toegevoegd worden, wordt je op de hoogte gehouden. Houd er wel rekening mee dat sommige series een grotere of kleinere kans hebben om door te komen. Als je een HBO serie voorstelt, is de kans bijvoorbeeld bijna nihil dat hij bij Netflix verschijnt als hij ook nog te streamen is via de HBO dienst.

Er is op de suggestie pagina ook een link naar een artikel, waarin ze uitleggen waarom sommige series en films weer verdwijnen van Netflix. En over verdwijnende titels gesproken: deze topfilms en series verdwijnen binnenkort weer uit het assortiment.

BGR

Reageer op artikel:
Geheime optie: zo zorg je dat jouw favoriete film of serie naar Netflix komt
Sluiten