Tech 16 feb 2018 Noah Korevaar

Laatste kans: deze superheldenfilms verdwijnen dit weekend van Netflix

Op Netflix kun je duizenden films, series en documentaires vinden.  Soms door Netflix zelf geproduceerd, maar meestal aangekocht. Daardoor is het een complex web aan licenties, deals en afspraken. Afhankelijk van de kosten en populariteit kan de streamingdienst daarom beslissen om een titel niet te verlengen. Wekelijks komt er dus niet alleen nieuwe content bij, maar verdwijnen helaas ook (geliefde) producties. 

Laatste kans op Netflix

De komende weken verdwijnen er vooral een flink aantal kinderseries en -films. Daar zul je niet wakker van liggen. Nu is echter bekend dat nog dit weekend een drietal geliefde superheldenfilms van Marvel gaan verdwijnen. Sterker nog, vrijdagavond om 0:00 nog. Het is dus wellicht tijd om je plannen voor vanavond drastisch om te gooien! De komende maanden zullen steeds meer films van Marvel gaan verdwijnen. Marvel valt namelijk onder Disney, en Disney komt met zijn eigen streamingdienst. Hier lees je waarom Netflix zich geen zorgen hoeft te maken. Maar goed, deze titels kun je dus vanavond voor het laatst streamen:

Captain America: The First Avenger

Met Captain America: The First Avenger begint het verhaal van Steve Rogers. De jonge Amerikaan neemt deel aan een experimenteel legerprogramma. Dat verandert zijn leven voor altijd: hij wordt de supersoldaat Captain America. Zo schiet en vecht hij zich een weg door de Tweede Wereldoorlog en neemt hij het op tegen de Red Skull. Een toffe origin story die juist nu weer interessant is om terug te kijken. Infinity War komt er immers bijna aan!

Thor

In 2011 kreeg de mythische superheld Thor zijn eigen film. Het door Chris Hemsworth gespeelde personage wordt door zijn vader Odin verbannen van Asgard naar onze wereld. Daar moet hij zijn lesje leren na het aanwakkeren van een grote oorlog. Opeens moet Thor functioneren terwijl hij tussen normale mensen leeft. Al snel blijkt zijn straf een verademing te zijn wanneer hij verliefd wordt op een jonge wetenschapper genaamd Jane. Het blijft echter niet lang rozengeur en maneschijn, want donkere krachten zijn op weg om het feestje te verpesten.

The Avengers

Na onze kennismaking met de helden komen ze samen als The Avengers. S.H.I.E.L.D. directeur Nick Fury heeft ze verzameld om het op te nemen tegen Thor’s kwaadaardige broer, Loki. New York wordt belaagd door aliens en het is aan de Avengers om ze te stoppen. Een filmspektakel van ongekende proporties, vooral in 2012. De grootschalige gevechten blijven indrukwekkend, dus als je er maar eentje gaat kijken, laat het dan deze film zijn!

Ach, wees niet getreurd, want er komen ook weer veel toffe nieuwe films voor in de plaats. Hier kun je checken wat je binnenkort op Netflix kunt gaan zien!

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Laatste kans: deze superheldenfilms verdwijnen dit weekend van Netflix
Sluiten