Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 dec 2018

Netflix toont brute superheldenshow The Umbrella Academy

Netflix heeft eindelijk zijn langverwachte Original The Umbrella Academy onthuld. Dat is een eerder aangekondigde superheldenserie, gebaseerd op de gelijknamige comics. Die comics zijn geschreven door Gerard Way, de zanger van My Chemical Romance.

Netflix onthult The Umbrella Academy

Maar goed, terug naar Netflix. Een nieuwe poster en trailer bevestigen dat het eerste seizoen op 15 februari uit gaat komen. Verwacht geen generieke Marvel-serie, want Gerard Way heeft een prettig gestoord universum neergezet.

Het idee is even absurd als intrigerend: 43 kinderen worden op een dag geboren, terwijl hun moeders de dag ervoor nog niet zwanger waren. Zeven van die 43 kinderen worden geadopteerd door een mysterieuze miljardair, die ze wil trainen om de wereld te redden. Wanneer hun adoptievader sterft, moeten ze het mysterie oplossen en een apocalyps voorkomen. Feest!

The Umbrella Academy Netflix

De eerste teaser laat je al kort kennis maken met de zeven kinderen. Daarbij wordt meteen duidelijk hoe ijzersterk de cast is. Ellen Page speelt het enige kind zonder superkrachten. Colm Feore speelt de miljardair, en Mary J. Blige en Tom Hopper komen ook voorbij. Hopper kun je kennen van Black Sails of natuurlijk Game of Thrones.

Verwacht dus een hoop absurde humor en gestileerde actie. Een verfrissende invalshoek in een industrie vol generieke superheldenfilms en series. Ook zonder het opvallende en onderscheidende tekenstijltje van de comics lijkt Netflix hoge ogen te gaan gooien. Op naar 15 februari!

Reageer op artikel:
Netflix toont brute superheldenshow The Umbrella Academy
Sluiten