Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 5 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Ted Bundy: Netflix scoort rechten voor film over seriemoordenaar

Netflix scoorde de afgelopen weken opnieuw een grote hit met de documentaireserie Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. De seriemoordenaar blijft fascineren, wat de streamingdienst gelukkig zelf ook doorheeft. Binnenkort kun je op Netflix ook een film over Bundy streamen: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

Netflix komt met Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Dat is een biografische film waarin Zac Efron de charmante doch dodelijke psychopaat speelt. Ja, dat las je goed: Zac Efron, de hoofdrolspeler van High School Musical.

De film werd de afgelopen dagen getoond tijdens Sundance Festival, een gereputeerd filmfestival. Daar heeft Netflix STX en Lionsgate verslagen door 9 miljoen voor de rechten van de film te bieden. Daardoor kan de streamingdienst de biopic in zowel Amerika als verschillende andere landen uitzenden. Naar verluidt zit Nederland daar ook tussen, maar er is nog niks bevestigd.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile gaat over de moorden van Bundy, maar wordt verteld vanuit het oogpunt van zijn vriendin. Zij weigert te geloven dat haar vriend schuldig is, ondanks dat alles er op wijst.

Netflix scoort rechten voor Ted Bundy film met Zac Efron

Reviews

De eerste reviews zijn opvallend positief over de acteerprestaties van Efron, een stukje casting die op zijn zachtst gezegd controversieel was. Dat maakt het des te indrukwekkender dat de acteur zo’n goede rol heeft neergezet.

“Ik denk dat Efron verrassend goed was: beheerst, charmant, dapper, toegewijd en simpelweg griezelig goed.  Ted Bundy is een soort acteur, een maniak die een rol speelt, maar toch met zoveel flair en oprechtheid dat het niet alleen een rol is, het is de persoon die een deel van hem wil zijn,” aldus Owen Gleiberman van Variety. Dat Efron die dynamiek en gelaagdheid over weet te brengen, is knap.

Over de rest van de film is men minder positief. Wel wordt de film geprezen om het feit dat er geen grafische moorden worden getoond en dat Bundy niet overdreven charmant wordt neergezet. De film benadrukt juist wat voor beest het was. Naast Zac Efron bestaat de rest van de cast uit Lily Collins, Haley Joel Osment, Jim Parsons en John Malkovich. Het is helaas onbekend wanneer Netflix de film beschikbaar gaat maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Complex

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ted Bundy: Netflix scoort rechten voor film over seriemoordenaar
Sluiten