Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 16 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

The Ted Bundy Tapes: Netflix laat je kennis maken met beruchte seriemoordenaar

Netflix en true crime is een goed huwelijk. Van Making a Murderer, waarin je de bizarre rechtszaak rondom een vermeende moordenaar volgt, tot Amanda Knox en Casting JonBenet: onopgeloste moorden en moordenaars blijven fascineren. De streamingdienst hoopt die successen te herhalen met Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes.

Netflix Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes

Het gaat om een vierdelige documentaireserie van Joe Berlinger. Die Oscar-genomineerde regisseur kun je kennen van Paradise Lost en de Metallica-documentaire Metallica: Some Kind of Monster.

Het verhaal van Ted Bundy is ronduit fascinerend. Hij is veroordeeld voor meer dan twintig moorden, maar naar schatting heeft hij meer dan honderd vrouwen om het leven gebracht. Vaak koos hij zijn slachtoffers uit door ze in het openbaar om hup te vragen, bijvoorbeeld vanwege autopech. Wanneer ze aankwamen bij zijn auto, sloeg hij ze bewusteloos. Vervolgens vermoordde hij ze dan op een afgelegen plek.

De moordenaar wist ook nog eens twee keer uit de gevangenis te ontsnappen, met alle gevolgen van dien. Zijn advocate, Polly Nelson, noemde Ted Bundy in haar boek over hem een “puur kwaadaardige man.”

Duidelijk dus. Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes vertelt zijn verhaal, met nog nooit eerder vertoonde beelden en interviews met de lady killer zelf. Ja, dat lees je goed: Ted Bundy komt ook uitgebreid aan het woord. Hoe kwam hij al die tijd weg met zijn gruwelijke moorden, en waarom deed hij het eigenlijk?

Het is maar de vraag of we ooit een bevredigend antwoord op die laatste vraag gaan krijgen, maar Netflix geeft Bundy toch de kans. Vanaf 24 januari kun je alle vier de delen van deze documentaireserie op de streamingdienst gaan bingen. Een advies: doe het overdag, niet ‘s avonds.

Later dit jaar komt er overigens ook een speelfilm over Bundy uit, met Zac Efron die de moordenaar speelt: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Ted Bundy Tapes: Netflix laat je kennis maken met beruchte seriemoordenaar
Sluiten