Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 jul 2018

Irritaties verdwijnen: Netflix verandert op jouw televisie

Netflix heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we media consumeren, en de industrie op zijn kop gezet. Je hoeft niet meer je jas aan te trekken en door een stoffige videotheek te slenteren. Nee, nu kun je scrollen door duizenden series, films en documentaires. Met een druk op de knop is het kijken geblazen.

Netflix TV redesign

Hoe revolutionair de technologie ook is, de manier waarop je door Netflix navigeert is al jaren hetzelfde. Vooral als het om de televisie-apps van de streamingdienst gaat. Het navigeren door de beschikbare content is eigenlijk veel te ingewikkeld, en alles behalve intuïtief.

Het helpt ook niet dat je maar een paar knoppen op je afstandsbediening hebt. Ondertussen duiken categorieën steeds weer op andere plekken op, en Mijn Lijst is soms onvindbaar. Er valt mee te leven, maar van een bedrijf als Netflix verwacht je meer.

Netflix redesign

Gelukkig is er goed nieuws! Gisteren is de streamingdienst begonnen met het uitrollen van een drastisch redesign. Alle TV-apps van Netflix worden wereldwijd vernieuwd. Of het nou de ingebouwde app van je televisie, tv-doosje of de app op je Playstation 4 of Xbox One is.

Spoiler: het is een verademing. Het menu is simpeler om te gebruiken, en het vinden van nieuwe content een stuk makkelijker:

“De nieuwe interface is gebaseerd op rigoureus onderzoek en tests, naar hoe we het makkelijker kunnen maken om titels te vinden op televisies. Daar kan het navigeren een stuk lastiger voelen, omdat je beperkt bent tot slechts een paar knoppen op de afstandsbediening.” Aldus Stephen Garcia, director van product-innovatie bij Netflix.

Netflix redesign Netflix redesign

Zoals je in de GIFs in dit artikel kunt zien, is er een nieuwe balk toegevoegd aan de linkerkant van je scherm. Daar heb je snelle toegang tot films, series en Mijn Lijst. Ook kun je in een keer naar een overzicht toe met alle nieuwe content, een feature die voorheen merkwaardig lastig te vinden was.

De rest van de interface ziet er grotendeels nog hetzelfde uit, met een paar kleine tweaks. Wat ook meteen opvalt wanneer je het vernieuwde design opent, zijn de trailers. Die nemen nu een nog groter deel van je scherm in. Of je dat zeer slick of juist irritant vindt, is aan jou.

Het is een mooie stap naar een modernere interface, maar volgens Garcia is dit pas het begin. “Het team zal continu blijven leren van onze abonnees en de TV-ervaring evolueren, zodat het nog makkelijker, leuker en simpel wordt om de verhalen te vinden die Netflix zo goed maken.”

?Lees ook: Met behulp van deze truc gedraagt Netflix zich een stuk beter

Reageer op artikel:
Irritaties verdwijnen: Netflix verandert op jouw televisie
Sluiten