Ilona Braam
Ilona Braam Apps 17 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix start binnenkort test met top 10 lijstjes

Zoals we weten aarzelt Netflix niet om nieuwe content (soms tot vervelens aan toe) onder de aandacht te brengen en je op de hoogte te houden van wat je allemaal wel niet kunt bingen. Met cijfers over de films en series op de streamingdienst zijn ze echter behoorlijk terughoudend. Het lijkt er echter op dat Netflix binnenkort mogelijk komt met een compromis. Dit kwartaal gaan ze namelijk aan het testen met top 10 lijstjes.

Elke week nieuwe Netflix top 10

De test zal plaatsvinden in Engeland en het is de bedoeling dat gebruikers daar elke week week een up-to-date top 10 lijstje krijgen voorgeschoteld van wat de populairste films en series zijn. Daarnaast zou er voor elke categorie ook nog een apart lijstje komen, zodat je bijvoorbeeld makkelijk kunt zien wat de populairste science fiction content is.

Netflix laptop

Test van een paar maanden

Netflix CEO Reed Hastings liet onlangs nog aan de investeerders van het bedrijf weten dat het kiezen van titels hiermee een stuk makkelijker zou worden voor mensen die graag willen kijken naar wat andere gebruikers kijken. De test zou verder zoals gezegd nog dit kwartaal van start gaan en zou een paar maanden gaan duren. Daarna zal Netflix bepalen of ze de test stopzetten of juist uitbreiden naar andere landen.

Wat ons betreft komt die top 10 lijst er inderdaad, hoewel je je zonder exacte cijfers vaak toch wel blijft afvragen of een bedrijf je echt een objectieve lijst voorschotelt of dat ze stiekem misschien hier en daar wat aanpassingen maken om bijvoorbeeld beter uit de verf te komen of om gebruikers naar bepaalde content te lokken.

Binnenkort kunnen we overigens iets anders van Netflix verwachten dat nog verrassender lijkt. De streamingdienst komt namelijk met een eigen fysiek magazine. Deze zal gaan onder de naam Wide en je verleiden met interviews, essays, foto’s en achtergrondinformatie rondom de Netflix Originals.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix start binnenkort test met top 10 lijstjes
Sluiten