Netflix heeft slecht (of juist goed) nieuws voor kijkers The 100

Je zou zeggen dat het nooit leuk is als bekend wordt dat je favoriete serie gaat stoppen. Toch zijn er ook titels waarvan veel fans vinden dat deze te lang doorloopt. Waaronder The 100, dat volgens veel kijkers lang niet meer zo sterk is als in het begin. Vandaar dat de recente aankondiging van showrunner Jason Rothenberg zowel positief als negatief opgepakt kan worden.

The 100 stopt na seizoen 7

Wat voor de een goed nieuws is, kan voor de ander juist slecht zijn. Het perfecte voorbeeld hiervan is de mededeling dat The 100 na het zevende seizoen zal gaan stoppen. Dit is voor veel fans jammer, al zijn er ook mensen die vonden dat de kwaliteit van de serie door de jaren heen aanzienlijk verminderd is.

Vandaar dat het nieuws dat The 100 na haar zevende seizoen gaat stoppen gemengde reacties zal oproepen. Jason Rothenberg, showrunner van de serie, noemt het in ieder geval ”bitterzoet nieuws”:

Het eerste seizoen van The 100 verscheen in 2014 en was te zien via de Amerikaanse zender The CW. In eerste instantie ging het verhaal om een wereld welke door een nucleaire oorlog getroffen was. Aangezien het erop leek dat de groep mensen die zich schuilhield op ruimtestations de enige overlevenden waren, werden er daarvan 100 naar de aarde gestuurd. Dit om te kijken of de planeet weer bewoonbaar was.

Spin-offs

Ondanks dat het verhaal na zeven seizoenen waarschijnlijk wel afgerond zal zijn is het niet ondenkbaar dat er nog een spin-off zal gaan komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aparte serie over de Grounders.

Mocht jij interesse hebben in de serie dan kun je deze in zijn geheel vanaf Netflix bekijken.

Reageer op artikel:
Netflix heeft slecht (of juist goed) nieuws voor kijkers The 100
Sluiten