Koken met The Avengers: Netflix komt met The Chef Show

Heb je de film Chef al gezien? Zo niet, kijken die hap! Het is een fantastische film vol koken, humor en degelijk acteerwerk. Dat heeft de film te danken aan Jon Favreau, de regisseur van de eerste Iron Man en de persoon die Robert Downey Jr. castte, en Roy Choi. Nu, vijf jaar later, werken ze opnieuw samen aan een project: The Chef Show, een Netflix Original.

Netflix Original: The Chef Show

In de nieuwe Netflix show experimenteren de twee vrienden met hun favoriete recepten en technieken. Bakken, koken, grillen: alles komt voorbij. Daarvoor nodigen ze hun vrienden uit, vaak grote namen uit Hollywood of uit de culinaire top. Denk aan de cast van de Avengers in Atlanta, topchef Aaron Franklin in Texas of de legendarische Jonathon Gold in Los Angeles.

De Russo broers, regisseurs van Avengers: Endgame, Bill Burr, Robert Downey Jr., Tom Holland, Kevin Feige (hoofd Marvel Studios), David Chang en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Elke aflevering zit propvol topgasten.

The Chef Show The Chef Show

De kookshow komt dus voort uit Chef, de film uit 2004 die Favreau regisseerde. Hij speelde tevens de hoofdrol, als chef die na ruzie met een criticus zijn baan als topchef vaarwel zegt en een foodtruck begint, samen met zijn zoontje.

Roy Choi, chef en zelf ook eigenaar van een food truck, hielp mee met de productie van de film. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de menus en het eten dat je in Chef ziet.

“Tijdens de productie van Chef ontwikkelde ik een veel dieper begrip voor de manier waarop we onze emoties uiten, onze culturen delen en zinvolle verbindingen zoeken door te koken en te eten”, aldus Favreau. “Die tijd en die ervaringen roepen zoveel nostalgie bij mij op – deze serie geeft me de perfecte gelegenheid om terug de keuken in te gaan, en nieuwe herinneringen te creëren.”

“Ik heb altijd al een echte kookshow gewild sinds ik een kind was,” zei Choi. Alle afleveringen van The Chef Show staan vanaf 7 juni op Netflix!

?Check ook: What/If: Renée Zellweger speelt meedogenloze schurk in Netflix Original

Reageer op artikel:
Koken met The Avengers: Netflix komt met The Chef Show
Sluiten