Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 18 jul 2019

The Haunting of Hill House (s2): deze acteurs keren terug in nieuwe rol

The Haunting of Hill House was misschien wel de meest verrassende Netflix serie van 2018. Een tweede seizoen kon daarom ook niet uitblijven. Deze nieuwe afleveringen gaan zich echter in een ander huis afspelen, met daarbij ook andere inwoners. Toch zijn er twee acteurs die zullen terugkeren, maar echter wel op een andere manier dan je misschien had verwacht.

The Haunting of Hill House seizoen 2

Als jij het einde van The Haunting of Hill House gezien hebt dan weet je dat lastig gaat worden om in het nieuwe seizoen met precies dezelfde personages verder te gaan. Vandaar dat het aankomende ‘The Haunting of Bly Manor’ zich in een ander huis gaat afspelen. Tevens zullen we kennis gaan maken met een stel compleet nieuwe personages. Al blijkt nu dat er daarnaast ook twee bekende gezichten terug te zien zullen zijn.

Zowel Jackson-Cohen als Victoria Pedretti gaan namelijk weer een rol krijgen, maar dit keer echter niet als Luke en Nell Crain. Zo gaat Jackson-Cohen een charmante vent genaamd Peter spelen en wordt Pedretti een huisonderwijzeres die twee ‘bijzondere kinderen’ onder haar hoede neemt.

The Haunting of Hill House: Netflix Original

De keuze om twee acteurs een nieuwe rol in dezelfde serie te geven is natuurlijk enigszins vreemd te noemen. Al kan er zomaar een goede reden achter zitten.

Stephen King

Het nieuwe seizoen zal wederom geregisseerd worden door Mike Flanagan, welke eerder al de Netflix film Gerald’s Game maakte. Tevens is hij bezig met Doctor Sleep, het langverwachte vervolg op de klassieke horrorfilm The Shining. In tegenstelling tot deze twee films was The Haunting of Hill House niet gebaseerd op het werk van Stephen King, maar haalt het zijn inspiratie uit een boek van Shirley Jackson.

Het aankomende seizoen is echter geschreven rondom een verhaal van de 19e-eeuwse schrijver Henry James. Hierdoor zal er vermoedelijk nauwelijks connectie zijn met de vorige afleveringen.

Meer nieuwtjes omtrent Netflix series lees in je het overzicht. Bekijk ook deze video die achter de schermen van The Haunting of Hill House opgenomen is.

 

Reageer op artikel:
The Haunting of Hill House (s2): deze acteurs keren terug in nieuwe rol
Sluiten