Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 19 dec 2018

The Innocent Man: nieuwe Netflix misdaadserie is je volgende binge

Netflix heeft met Making a Murderer en The Staircase flink gescoord. Dat succes hoopt de streamingdienst nu te herhalen met een nieuwe bingewaardige Original: The Innocent Man. In deze nieuwe serie maak je kennis met een allesbehalve waterdicht rechtssysteem. Het rechtssysteem van Amerika.

Netflix imponeert met The Innocent Man

The Innocent Man vertelt het verhaal van Ron Williamson, een talentvolle honkballer die helaas door blessures genekt werd. Een doorbraak zat er voor hem dus niet in. Daarna liep ook zijn huwelijk op de klippen, en stond hij door zijn vermeende bipolaire stoornis aan de afgrond. Voeg daar een drankprobleem aan toe en je hebt een ogenschijnlijk hopeloze situatie.

Williamson zag maar een oplossing: bij zijn moeder gaan wonen. Daarmee leek de kous voor de ooit zo veelbelovende honkballer afgedaan. Hij zou terug de anonimiteit in glippen, een rustig leven leiden en hopelijk weer de liefde vinden.

Alles liep echter anders, want de beste man werd al snel samen met vier anderen opgepakt voor de moord op twee vrouwen. Die vrouwen werden in 1982 en 1984 dood aangetroffen in een dorpje, in het Amerikaanse Oklohoma.

The Innocent man Netflix

Williamson werd door de rechtbank aangewezen als dader. Sterker nog, hij werd ter dood veroordeeld. The Innocent Man gaat over dat proces, en de twijfels die er al snel rondom dat oordeel ontstonden. De Netflix Original vertelt dus een waargebeurd verhaal.

The Innocent Man bestaat uit zes delen. De documentaireserie neemt je mee door de bizarre justitiële dwalingen, die Williamson bijna het leven hebben gekost. Je zult geregeld stijl achterover slaan van de verbazing, maar het is toch allemaal echt gebeurd.

Houd er wel rekening mee dat de serie niet direct op de moordzaak zelf gebaseerd is, maar op het gelijknamige boek van John Grisham. Hij schreef een roman gebaseerd op dit bizarre verhaal. Dertien jaar na de release van dat populaire boek adapteert Netflix het true crime verhaal. Je kunt The Innocent Man nu direct op de streamingdienst bingen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Innocent Man: nieuwe Netflix misdaadserie is je volgende binge
Sluiten