Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 25 mrt 2019

The Legend of Cocaine Island: Netflix knalt met hilarische documentaire

Drugs zijn een populair onderwerp wat Netflix Originals betreft. Narcos, El Chapo, Dope en ondertussen tientallen andere producties staan op de streamingdienst. Nu is het tijd voor The Legend of Cocaine Island.

Netflix: The Legend of Cocaine Island

Dat is een ambitieuze documentaire die later deze maand op de streamingdienst te vinden zal zijn. The Legend of Cocaine Island gaat over Rodney Hyden. Hij is een vrij normale, haast onopvallende man. Door de economische situatie moet hij een oplossing vinden voor zijn geldproblemen.

Hyden denkt simpel en pragmatisch, en komt op een allesbehalve gewone oplossing uit: drugshandel. De hardwerkende ondernemer begeeft zich in een wereld waarin hij helemaal niet past. Hij besluit een urban legend achterna te jagen waar hij al jaren over hoort: er zou op een eiland een zak cocaine verborgen zijn, met een waarde van maar liefst 2 miljoen dollar.

Wat volgt is een even spannende als komische achtbaan. Hij schakelt zijn vrienden in, met als resultaat een grootschalige expeditie. Er is echter een groot probleem: niemand weet eigenlijk waar de schat is, als de schat überhaupt al bestaat! Zijn ze misschien toch luchtkastelen aan het najagen?

Unieke invalshoek

The Legend of Cocaine Island is dus allesbehalve het zoveelste Narcos-verhaal, zoals de onderstaande trailer ook meteen duidelijk maakt. Vooral de flinke dosis humor voegt een unieke dimensie toe aan het genre.

Theo Love, de man achter deze bijzondere documentaire, zei daarhet volgende over: “We hadden nooit het plan om een traditionele documentaire te maken. We wilden een film maken. Een grote, vermakelijke film. Ik ben opgegroeid met het idee dat documentaires saai, stoffig en educatief moesten zijn. Dat veranderde toen ik een abonnement kreeg op Netflix”.

Oftewel, verwacht geen droge kost maar een sprankelend verhaal. The Legend of Cocaine Island staat vanaf 29 maart op Netflix!

☞Check dit ook: Geroemde Galaxy S10 feature ook op volgende generatie iPhones

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Legend of Cocaine Island: Netflix knalt met hilarische documentaire
Sluiten