Netflix komt met tweede seizoen The Movies That Made Us

Naast films en series brengt Netflix eens in de zoveel tijd ook een interessante documentaire uit. Denk bijvoorbeeld aan The Toys That Made Us, waarin wordt stilgestaan bij speelgoedsoorten die vroeger (of nu nog steeds) erg populair waren.

Er verscheen vorig jaar echter een spin-off genaamd The Movies That Made Us. Zoals de naam al aangeeft draaide deze Netflix serie om films die veel bij het publiek heeft losgemaakt. Mocht jij dit wel interessant vinden, dan hebben we goed nieuws voor je. Een recente tweet heeft namelijk laten weten dat er een tweede seizoen komt.

Tweede seizoen The Movies That Made Us in de maak

Het eerste seizoen gaf ons een kijkje in het maakproces achter films als Ghostbusters, Die Hard, Home Alone en Dirty Dancing. Iedere aflevering bevatte een hoop achtergrondinformatie welke voor de meeste mensen nog nieuw was. Het is daarom goed nieuws dat er een tweede seizoen aangekondigd is:

Er is nog geen releasedatum voor de nieuwe afleveringen bekendgemaakt door Netflix. Ook weten we helaas nog niet welke films er dit keer besproken zullen gaan worden. Het zou zomaar kunnen dat er dadelijk een aflevering gewijd wordt aan het Marvel Cinematic Universe (MCU). Al denken we echter dat er ook dit keer voor de wat oudere klassiekers wordt gekozen. Website Geekytyrant noemde bijvoorbeeld namen als Back To The Future, E.T., Top Gun, The Terminator en Stand By Me.

Netflix verwijderalarm

Het produceren van originals als The Movies That Made Us kost natuurlijk een hoop geld, waardoor Netflix soms op andere dingen moet gaan bezuinigingen. Zo gaat de dienst de komende weken maar liefst 60 films en series uit het aanbod halen. Het blijkt dat onder andere titels als Jack the Giant Slayer en The Light Between Oceans binnenkort niet meer beschikbaar zijn.

Een compleet overzicht van films en series die van Netflix gaan verdwijnen is hier te lezen.

 

Reageer op artikel:
Netflix komt met tweede seizoen The Movies That Made Us
Sluiten