Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 feb 2018

Jared Leto is een Yakuza in Netflix’s The Outsider

Netflix heeft een aantal zeer toffe films in de pijplijn ziten. Een daarvan is The Outsider, een film waar we al jaren over horen. Nu is het project echter eindelijk uit development hell en worden we getrakteerd op een eerste trailer. Jared Leto speelt een Amerikaanse soldaat, genaamd Nick Lowell. 

Jared Leto wordt Yakuza in The Outsider

The Outsider speelt zich af na de oorlog in Japan. De gevangen genomen soldaat wordt bevrijd door zijn Yakuza celgenoot. Nu moet Lowell (Leto) zijn Yakuza-redders terug betalen door mee te doen in hun grimmige onderwereld en hun code te leren. Wat volgt is een spannend verhaal, gepend door de scriptschrijver achter The Take.

The Outsider Netflix Jared Leto

Aanvankelijk werd The Outsider aangekondigd met Michael Fassbender in de hoofdrol, en Daniel Espinosa (Life) als regisseur. Daarna bleef het lang stil. Tot de film opnieuw opdook, dit keer met Tom Hardy in de hoofdrol en de legendarische Japanse regisseur Takashi Miike. Uiteindelijk werd de film in 2016 opgenomen met Leto als hoofdrolspeler en Martin Zandvliet als regisseur. Hij werd eerder al genomineerd voor een Oscar met het alom geprezen Land of Mine.

Op 9 maart kunnen fans het eindresultaat eindelijk bewonderen. Dat is het voordeel van de distributie-strategie van Netflix: tussen de eerste trailer en de uiteindelijke film zit vaak slechts een paar weken. Maar goed, terug naar de trailer. We zien een Jared Leto, strak in pak, terwijl hij de mysterieuze criminele wereld van de Yakuza verkent. Een keiharde wereld. We krijgen alvast een voorproefje op een flinke portie geweld en actie.

9 maart op Netflix

Verwacht echter geen popcorn-materiaal. The Outsider is bovenal een zwaar drama, met wat thriller-elementen. Voor Netflix een unieke kans om eindelijk een zwaargewicht binnen te halen, een echte degelijke film. Dat kan de dienst wel gebruiken, tussen een collectie aan indies en geflopt Hollywood-materiaal. Dat laatste zien we nu steeds vaker: een Hollywood-studio die een flop aan ziet komen, en snel een deal met Netflix sluit. Het resultaat is vaak een vermakelijke maar nou niet bepaald goede film.

The Outsider Netflix Jared Leto

Hopelijk vormt The Outsider een uitzondering op die regel! We gaan het ontdekken op 9 maart. Check in de tussentijd hier welke andere films en series naar Netflix komen in de komende weken.

Reageer op artikel:
Jared Leto is een Yakuza in Netflix’s The Outsider
Sluiten