Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 dec 2018

Seizoen 2: Netflix heeft goed nieuws voor fans van The Punisher

Netflix heeft al een aantal titels bekend gemaakt die in januari naar de streamingdienst komen. Ja, volgend jaar dus. Ons oog viel eigenlijk meteen op slechts een serie: The Punisher. We weten dus eindelijk wanneer het tweede seizoen uitkomt!

The Punisher Seizoen 2

Lange tijd was onduidelijk wanneer de brute serie verder zou gaan. Dat er überhaupt al een tweede seizoen komt, is ook een stukje gelukkige timing. Netflix heeft ondertussen alle overige Marvel-series waarvan geen seizoen in productie was, gecanceld. Zelfs als er al concrete plannen waren voor een vervolg, zoals bij Daredevil het geval was. Hier lees je hoe de maker van die serie compleet vanuit het niks te horen kreeg dat hij ermee kon gaan kappen.

Dat heeft allemaal te maken met Disney+, de streamingdienst die Disney eind volgend jaar gaat lanceren. Marvel is van Disney, waardoor de samenwerking met Netflix logisch was toen de gigant zelf geen plannen had voor een streamingdienst. Nu ziet de markt er compleet anders uit.

Maar goed, terug naar The Punisher, want die krijgt gewoon nog een tweede seizoen. Dat weten we al sinds eind vorig jaar, maar nu weten we ook eindelijk wanneer. Januari 2019 dus. Helaas is dat ook meteen het slechte nieuws: specifieker dan dat wordt het voorlopig niet.

Qua inhoud is er nog vrij weinig bekend, juist ook omdat het eerste seizoen een vrij rond verhaal vertelde. Een tweede seizoen was in die zin niet eens nodig. Sterker nog, The Punisher behoorde als serie überhaupt niet tot de initiële plannen. Wel hintte het einde van het eerste seizoen ernaar dat er nog meer te vertellen is over Jigsaw.

Wie dat is? Goede vraag, want in de serie wordt niet letterlijk zijn naam genoemd. Jigsaw is de bad guy die Frank Castle eigenlijk zelf creert tijdens de finale van seizoen 1. Hij sleept het hoofd van Billy Russo langs een spiegel, en vermangelt daarmee helemaal zijn gezicht. Dat is hoe een bekende slechterik uit de comics ontstaat: Jigsaw. De kans is dus groot dat je als kijker voorlopig niet van Russo af bent. Op naar januari!

Billy Russo Jigsaw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Seizoen 2: Netflix heeft goed nieuws voor fans van The Punisher
Sluiten