Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 5 jan 2018

Netflix’s The Toys That Made Us is een nostalgietrip langs speelgoed uit je jeugd

Als jij in de jaren zeventig of tachtig bent opgegroeid, dan is de kans groot dat je urenlang doorbracht met legendarisch speelgoed. Misschien had je wel een vet He-Man kasteel en speelde je daar de gevechten na die je op de minstens zo epische tekenfilm zag. Of had je het onderstaande fantastische vliegdekschip om daarmee los te gaan in de wereld van G.I. Joe. Nou, die tijden kun je nu herbeleven met de Netflix-show The Toys That Made Us.

He-Man, GI Joe en meer op Netflix

Zelfs als je nooit gespeeld hebt met dit legendarische speelgoed, is de show de moeite waard. Het neemt je mee naar een tijd die vandaag de dag wat lastig is voor te stellen. De tijd dat je blij was als je een kleurentelevisie thuis had staan. Een tijd waar je om 16 uur ‘s middags stopte met buitenspelen om op het net gelanceerde RTL 4 tekenfilms te kijken en het dan in het echt na te doen.

the toys that made us

Het was een tijd waar fantasie je beste vriend was en je heerlijke avonturen kon beleven. Hoewel er tegenwoordig nog steeds uitstekend speelgoed is voor kinderen om mee los te gaan, is het toch vaak de iPad met Netflix die de strijd wint. Als je kids de ondertitelingen kunnen lezen, dan kunnen ze alsnog kijken naar The Toys That Made Us. Kom met de trailer alvast in de stemming. De serie is namelijk super interessant.

The Toys That Made Us

In de eerste vier afleveringen die nu beschikbaar zijn (de andere vier komen later), staan de verschillende bedenkers en medewerkers van het legendarische speelgoed centraal. Zo krijg je een kijkje in de keuken van Star Wars, Barbie, He-Man en G.I. Joe. Je ziet hoe het speelgoed werkt gemaakt en nog belangrijker, hoe het op de markt werd gezet (en welke politieke spellen er werden gespeeld). De serie is nu beschikbaar en is hier te bekijken. Wil je nog meer docu’s op Netflix kijken? Check dan dit artikel voor wat fijne inspiratie.

Reageer op artikel:
Netflix’s The Toys That Made Us is een nostalgietrip langs speelgoed uit je jeugd
Sluiten