Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 jan 2019

Netflix knalt met superheldenserie The Umbrella Academy

Netflix komt volgende maand met een superheldenserie die het heel anders aanpakt dan de Marvels van deze wereld: The Umbrella Academy. De Original is gebaseerd op de gelijknamige comics van Gerard Way, de zanger van My Chemical Romance.

The Umbrella Academy

Waar Charles Xavier van de X-Men gretig kinderen rekruteert voor zijn school, loopt het in The Umbrella Academy anders. Deze serie schroomt niet om te benadrukken hoe gevaarlijk het is om van jongs af aan superkrachten te hebben, en het mentale effect daar van.

De nieuwste trailer zet goed de toon. We zien hoe de Hargreeves, kinderen met superkrachten, geadopteerd worden door hun nieuwe vader. Ze zijn allemaal abnormaal, maar dat levert ook juist problematische situaties op. Allemaal leuk en aardig die krachten, maar uiteindelijk zijn het ook gewoon kinderen die begrepen willen worden.

Ze krijgen niet de aandacht die ze zouden moeten krijgen, met alle gevolgen van dien. De Hargreeves raken in zichzelf gekeerd, superhelden die niet geschikt zijn om in de samenleving mee te doen. Ze moeten echter wel naar buiten toe treden wanneer ze de enigen zijn die een naderende apocalyps kunnen voorkomen.

The Umbrella Academy Netflix

Netflix heeft het nodig

Dat levert situaties op met zwarte humor, harde actie en vooral een hoop emotie. Het blijft even afwachten hoe The Umbrella Academy uitpakt, maar het lijkt erop dat Netflix een uniek recept te pakken heeft. Tussen al het geweld van Marvel en DC kan juist een serie als deze Netflix Original opvallen.

Netflix zal het nodig hebben, want met alle gecancelde Marvel-shows is het superhelden-aanbod vrij schaars op de streamingdienst. Gelukkig is er nog een nieuw universum dat daar verandering in gaat brengen, zoals je hier kunt lezen.

Reageer op artikel:
Netflix knalt met superheldenserie The Umbrella Academy
Sluiten