Klaar met The Witcher? Check dan deze boeken en games

The Witcher is nog geen maand op Netflix te zien, maar nu al een groot succes. Er wordt zelfs gezegd dat deze op de gelijknamige boekenreeks gebaseerde serie The Mandalorian heeft ingehaald als het gaat om populariteit.

Heb jij de bestaande afleveringen inmiddels allemaal al gezien en kun je niet wachten op het tweede seizoen? Dan vind je het misschien wel leuk om in de tussentijd de boeken eens uit te proberen. Ook zijn er enkele op The Witcher gebaseerde games die de moeite waard zijn. In dit artikel helpen we je een beetje op weg.

De boekenreeks

Als je de boeken eens wilt proberen dan lijkt het natuurlijk een logische gedachte om met het eerste deel te beginnen. Ondanks dat wij hier ook zo over denken is het als kijker van de serie misschien beter om eerst eens de bundel met korte verhalen van schrijver Andrzej Sapkowski te checken. Zo is de aflevering ‘Rare Species’ sterk beïnvloed door het verhaal ‘The Bounds of Reason’ (vanuit Sword of Destiny) en is er voor ‘The Betrayer Moon’ inspiratie gehaald uit ‘The Witcher’.

The Witcher games

Zoals je misschien al had meegekregen zijn er ook een aantal succesvolle videogames rondom The Witcher verschenen. Mocht jij deze eens willen proberen dan kunnen we het ons voorstellen dat je geneigd bent om bij het eerste spel te beginnen. Toch kunnen we dit niet aanraden. In tegenstelling tot boeken zijn games over het algemeen niet tijdloos, waardoor je al snel tegen verouderde graphics aan zult lopen.

The Witcher 3
Het meest recente The Witcher spel | Bron: CD Projekt (Afbeelding: CD Projekt)

Wat ons betreft is The Witcher 3: Wild Hunt de beste keuze. Ondanks dat dit in 2015 verschenen spel ook alweer bijna 5 jaar oud is speelt het nog erg lekker. Daarnaast hoef je niet perse de voorgaande games gespeeld te hebben om te snappen waarover het gaat. Hierbij moeten we overigens wel zeggen dat de serie zijn inspiratie vooral uit de boeken haalt en minder uit de gamereeks.

Meer over Netflix series en films check je in dit actuele overzicht.

The Verge

Reageer op artikel:
Klaar met The Witcher? Check dan deze boeken en games
Sluiten