Netflix’s The Witcher stoot The Mandalorian van de troon

Met het succes van de videogame reeks was het op zich wel te verwachten dat Netflix original The Witcher een succes zou gaan worden. Ook het feit dat Superman-acteur Henry Cavill de titelrol op zich nam beloofde veel goeds. Toch blijkt dat onze verwachtingen nog een beetje overtroffen zijn.

Een rapport van Business Insider heeft namelijk uitgewezen dat de serie nog populairder is dan Disney+ original The Mandalorian. Gezien deze laatste deel uitmaakt van de Star Wars franchise (die natuurlijk een gigantische fanbase heeft) is dit best wel een prestatie.

The Witcher nóg populairder dan The Mandalorian

Ondanks de wat negatieve reviews van critici zijn er dus veel mensen waarbij The Witcher in de smaak is gevallen. Natuurlijk hadden we verwacht dat fans van de games en boekenreeks zouden kijken, maar gezien zelfs The Mandalorian er niet tegenop kon moeten ook veel mensen daarbuiten naar de serie gecheckt hebben.

Het lijkt er overigens op dat Netflix dit succes zag aankomen, want nog voor de release van het eerste seizoen werd er al een tweede aangekondigd.

Gamereeks

Naast Netflix blijkt ook de game-industrie van het succes te profiteren. Zo is de populariteit van het spel The Witcher 3 flink gestegen sinds de serie te zien is. Zo merkte Steam op dat er afgelopen zondag een recordaantal gebruikers de game aan het spelen waren. Het waren zelfs meer mensen dan tijdens de release in 2015. Meer informatie over dit spel en de statistieken kun je overigens hier vinden.

Er is echter wel een kans dat de populariteit van The Witcher niet lang zal standhouden. Gezien de serie rond kerst uitkwam waren er natuurlijk veel mensen die een kijkje wilde nemen, maar veel van hen zullen de serie over een paar weken waarschijnlijk alweer vergeten zijn. Daarnaast heeft Netflix natuurlijk nog veel meer content op de planning staan, waardoor The Witcher het risico loopt om over een tijdje ondergesneeuwd te raken.

Reageer op artikel:
Netflix’s The Witcher stoot The Mandalorian van de troon
Sluiten