Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 sep 2018

Netflix scoort met geprezen BBC thriller serie Bodyguard

Netflix blijft scoren met zijn Originals, en sleepte deze week zelfs een recordaantal Emmy Awards in de wacht. Helaas blijft een echte megahit vooralsnog uit in de tweede helft van dit jaar. Wellicht gaat Bodyguard daar verandering in brengen.

Netflix komt met BBC serie Bodyguard

Dat is een hitserie van de BBC, die Netflix nu opgepakt heeft. De streamingdienst komt vaker bij de Britse partij aankloppen met een zak geld, en terecht. De BBC staat al decennia bekend om zijn kwaliteit. Series met een rond verhaal, vaak niet te lang. Niet eindeloos oprekken zoals ze in Amerika doen, maar focussen op kwaliteit.

Daardoor zijn er al een hoop Britse pareltjes op Netflix te vinden, en binnenkort kun je dus Bodyguard aan dat rijtje toevoegen. Deze politieke thriller begon 26 augustus al in Engeland, en inmiddels zijn vijf van de zes afleveringen al uitgezonden. Oftewel, we hebben met een miniserie te maken.

Bodyguard: thriller-miniserie van BBC

Spoiler: elke aflevering scoort tot nu toe als de malle. Niet alleen zijn critici zeer enthousiast, maar ook de scores op Rotten Tomatoes en IMDb spreken voor zich. Daar scoort Bodyguard respectievelijk een 8.89 en een 8.6.

 

De hitserie gaat over David Budd, een voormalige militair die in Afghanistan heeft gevochten. Zijn gezicht komt je waarschijnlijk bekend voor, want het personage wordt gespeeld door Richard Madden uit Game of Thrones.

Budd heeft zelf de oorlog overleefd, maar zijn huwelijk is wel gesneuveld. Eenmaal terug in Londen probeert hij weer een ‘normaal’ leven op te bouwen. Hij gaat verder als een gespecialiseerde bodyguard.

Zijn taak? Het beschermen van een zeer ambitieuze en controversiële minister. Zij richt zich op de strijd tegen terrorisme, en is daarmee een populair doelwit voor extremisten. Budd moet voorkomen dat ze in gevaar komt, maar zijn eigen overtuigingen gooien al snel roet in het eten.

Hoe dat afloopt, ga je op 24 oktober op Netflix ontdekken. De streamingdienst heeft de rechten voor de serie overigens al gekocht voor de opnames überhaupt begonnen. Buiten Ierland en Engeland kun je Bodyguard dus binnenkort enkel op Netflix vinden. Ook in Nederland!

⬆️Lees dit ook: Binnenkort op Netflix: deze 7 topseries en films moet je checken

Reageer op artikel:
Netflix scoort met geprezen BBC thriller serie Bodyguard
Sluiten