Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 feb 2019

Netflix komt met thriller-serie Karin Slaughter: Pieces of Her

Netflix heeft de afgelopen jaren een aantal grote hits gescoord met thrillers. De streamingdienst wil die trend door gaan zetten met het werk van Karin Slaughter.

Netflix x Karin Slaughter

Dat is een van de bestverkopende thriller-auteurs van dit moment. Na Harlan Coben gaat Netflix ook met haar in zee. De samenwerking begint met een serie, gebaseerd op haar meest recente boek: Pieces of Her.

Dat boek kwam afgelopen jaar ook in Nederland uit, onder de titel Gespleten. De Original gaat uit acht afleveringen bestaan en wordt geschreven door Charlotte Stoudt.

Dat is geen kleine naam in streamingland. Ze schreef in het verleden al belangrijke afleveringen voor topseries als Homeland en House of Cards. De pittige uitdaging van het ombouwen van het boek naar een goed lopend script komt dus op haar bordje.

Het wereldwijde succes van Karin Slaughter is indrukwekkend. Haar boeken verschenen tot nu toe in meer dan 37 talen, met een eindresultaat van 35 miljoen verkochte boeken. Een aantal dat nog steeds rap oploopt. In totaal hebben we het dan over 18 verschillende boeken, verspreid over een drietal reeksen.

Pieces of Her, Gesleten

Pieces of Her, Gespleten in het Nederlands, is een uitzondering op die regel. Het verhaal dat Netflix gaat brengend is een losstaande thriller van Slaughter.

De serie vertelt het verhaal van Andrea Cooper, een vrouw die opgroeide in een doodnormaal gezin. Althans, dat dacht ze. Tijdens een lunch met haar moeder, nota bene voor haar verjaardag, ontdekt ze dat haar moeder een duister verleden met zich meedraagt.

Kan ze vluchten voor het verleden van haar moeder? Dat gaan we ergens dit jaar of volgend jaar ontdekken. Netflix heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Reageer op artikel:
Netflix komt met thriller-serie Karin Slaughter: Pieces of Her
Sluiten