Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 2 jun 2018

Netflix Tip van de week: Cabin in the woods – weg met clichés!

Het horrorgenre weet nog steeds vele liefhebbers te vermaken. Toch blijft er ook een grote groep filmkijkers die er maar niks aan vindt. In sommige gevallen omdat ze het te eng vinden en al die gruwelijkheden niet trekken. Het komt echter ook vaak voor dat men het horrorgenre juist als doorzichtig en voorspelbaar ziet. Hier zit zeker een kern van waarheid in, want vele films bevatten dezelfde clichés. The Cabin in the Woods gaat hier echter effectief mee om en geeft er een unieke draai aan.

Netflix Tip: The Cabin in the Woods

Vele horrorfilms beginnen met een stel vrienden dat samen op pad gaat. In de meeste gevallen gaan ze naar het bos. Daar aangekomen blijken er allerlei dingen mis te zijn en werken mobiele telefoons vaak ineens niet meer. Ook de auto begeeft het, zodat ze geen kant op kunnen. Dan verschijnen er wezens die het gezelschap kwaad willen doen en moeten ze proberen te vluchten. Dit concept is leuk, maar is inmiddels al zo vaak en op vrijwel dezelfde manier uitgevoerd dat het bijna niet meer serieus te nemen is.

The Cabin in the Woods Want.nl

The Cabin in the Woods geeft daar echter een compleet andere draai aan. De film begint weliswaar met dezelfde clichés, maar uiteindelijk verloopt alles toch net wat anders. Hoe dat precies zit kun je het beste zelf ontdekken, maar er komt zowel humor als spanning en een grote hoeveelheid bloed en monsters bij kijken. Ondanks dat de film een parodie is zullen horrorliefhebbers zich waarschijnlijk goed vermaken.

The Cabin in the Woods

De film is vanaf nu te bekijken op Netflix. Uiteraard hebben we ook een hoop andere Netflix aanraders voor je, zoals bijvoorbeeld deze lijst met 38 films en documentaires die binnenkort van Netflix zullen afgaan. Daarnaast hebben we iedere week een dergelijke Netflix tip als deze. Zorg ervoor dat je daarom ook onze Facebookpagina in de gaten blijft houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Cabin in the woods – weg met clichés!
Sluiten