Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 7 okt 2018

Netflix Tip van de week: Dead Snow – onconventionele zombiefilm

Aangezien we vorige week een serieuze dramafilm als Netflix hadden en daarvoor een vrolijke komedie, is het nu weer tijd voor bloederige actie – met een knipoog natuurlijk. Onze aanbeveling van vandaan bevat namelijk zowel nazi’s als zombies. Het gaat hier om het Noorse Dead Snow.

Netflix Tip: Dead Snow

We zijn vast allemaal bekend met het zombiegenre. Het zijn vaak spannende films, maar voor veel kijkers net wat te ongeloofwaardig. Ook zijn er inmiddels zoveel varianten op gemaakt, dat het voor sommige filmfans inderdaad voelt alsof een dood genre kunstmatig levend wordt gehouden.

Toch verschijnen er nog regelmatig enkele pareltjes rondom deze half dode wezens. Denk bijvoorbeeld maar aan het binnenkort te verschijnen Overlord van The Force Awakens regisseur J.J. Abrams. Alhoewel deze film waarschijnlijk een sterker verhaal gaat hebben dan Dead Snow, wint die tweede het waarschijnlijk als het gaat om entertainment.

In deze Noorse film gaat een groepje jongeren op skivakantie. Daar aangekomen krijgen ze te maken met een stel nazi-zombies en dat loopt uit op een bizarre en vooral bloederige strijd. We kunnen er nog meer over vertellen, maar je moet het gewoon zelf zien.

Onconventioneel en gedurfd

Alhoewel Dead Snow alle ingrediënten heeft voor een clichématige zombiefilm, zitten er ook veel gedurfde scenes in. De schrijvers lijken namelijk niet van plan hun personages te sparen en het voelt constant aan alsof ze in een bizarre show zitten. Een beetje vergelijkbaar met The Cabin in the Woods, maar dan toch net wat anders. De film is in ieder geval zeer vermakelijk.

Al met al perfect kijkvoer voor een leuk filmavondje. Het vervolg staat trouwens ook op Netflix. Teveel bloed voor jouw smaak? Kies dan voor het luchtige The Sitter. Beide titels zijn nu te bekijken via de streamingdienst. Blijf ons volgen voor meer nieuwtjes omtrent Netflix en de nieuwste films.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Dead Snow – onconventionele zombiefilm
Sluiten