Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 13 aug 2018

Netflix Tip van de week: Don’t Breathe – super spannende horror

Alhoewel het horrorgenre nog steeds zeer geliefd is, kent het ook vele afgezaagde films. Met name vandaag de dag, aangezien het lastig is om nog origineel te zijn. Toch zijn er nog regelmatig schrijvers die het voor elkaar krijgen een origineel horrorverhaal te bedenken. Bijvoorbeeld de bedenkers van Don’t Breathe.

Netflix Tip: Don’t Breathe

Er zijn talloze films over een groepje mensen die verdwaald raken in de wildernis. Alhoewel er positieve uitzonderingen zijn, lijken de meeste van deze films teveel op elkaar. In sommige gevallen vervangt met het bos door een huis, waarin de personages opgesloten zitten. Ondanks dit ietwat andere uitgangspunt is de uitwerking vaak hetzelfde, maar niet in Don’t Breathe.

Deze film draait namelijk om drie jonge overvallers dat op zoek is naar een nieuw huis om te beroven. Al vinden informatie over een oorlogsveteraan, die veel geld in zijn woning schijnt te hebben liggen. Gezien het feit dat de man blind is lijkt het ook nog eens een makkelijk doelwit. Nadat het drietal even aarzelt, besluiten ze het betreffende huis binnen te dringen. Daar blijkt echter dat de eenzame man niet zo hulpeloos is als ze in eerste instantie dachten…

Don't Breathe Netflix Tip

Don’t Breathe is een film die niet alleen een sterk uitgangspunt heeft, maar daarnaast ook nog eens zeer spannend is. Dit omdat de film net wat minder conventioneel verloopt dan de meeste andere films in het genre. Dit zorgt ervoor dat je waarschijnlijk steeds zit te speculeren over hoe het nou af zou lopen. Wat ons betreft een echte aanrader.

De film is te bekijken via Netflix. Mocht dit soort films je aanspreken dan is Cabin in the Woods misschien ook wat voor jou, al is deze film nog een stuk ongewoner dan Don’t Breathe. Heb je liever een echte, ouderwetse klassieker zien dan is Easy Rider wellicht beter voor jou.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Don’t Breathe – super spannende horror
Sluiten