Netflix Tip van de week: Easy Rider – bijzondere klassieker

In de meeste gevallen zijn onze Netflix Tips gericht op de wat recentere films. Natuurlijk zit er regelmatig een titel van 7 geleden bij, maar zelden zijn de films ouder dan 20 jaar. De aanrader van deze week is echter een uitzondering. Easy Rider verscheen namelijk in 1969 en is daarmee bijna 50 jaar oud.

Netflix Tip: Easy Rider

Ondanks alle spectaculaire blockbusters zijn er gelukkig nog steeds mensen die het leuk vinden om klassiekers te bekijken. Dit omdat veel van zulke films een net wat andere sfeer hebben als de titels welke tegenwoordig verschijnen. Ook het verhaal heeft vaak net wat meer diepgang dan in de meeste moderne films. Easy Rider is daar een goed voorbeeld van.

In deze film zien we twee motorrijders op zoek naar vrijheid. Onderweg maken ze van alles mee en komen er daarnaast achter dat ze niet overal welkom zijn. Alhoewel het verhaal misschien een beetje vaag klinkt, is de film wel degelijk de moeite waard.

Easy Rider heeft een mooie soundtrack en enkele sterke rollen. We zien onder andere Jack Nicholson, die toch nog vrij onbekend was. Dit is voor fans van de legendarische acteur eigenlijk al reden genoeg om de film te bekijken. Daarnaast geeft ook het onconventionele ontknoping genoeg stof tot nadenken.

Easy Rider

Al met al een ware culthit die iedere filmliefhebber een keer gezien moet hebben. De film zal zeker niet voor iedereen geschikt zijn maar wij raden het desondanks aan hem eens een kans te geven. We zijn in ieder geval zeer benieuwd wat jullie ervan vinden.

Heb jij liever een wat recentere film? Dan zijn Sausage Party en Manhunt misschien betere opties voor jou. Lees ook onze review van Pathé Thuis, waar hoogstwaarschijnlijk ook genoeg leuke films opstaan. Blijf ons ook volgen via Facebook, om zo op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Easy Rider – bijzondere klassieker
Sluiten