Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 30 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix Tip van de week: Good Will Hunting – pakkend drama

Het is alweer bijna 4 jaar geleden dat de briljante acteur Robin Williams overleed. Deze man stond met name bekend om zijn komische vertolkingen, maar had daarnaast ook enkele serieuze rollen. Waaronder die van psycholoog Sean Maguire in de film Good Will Hunting. Dit is dan ook de Netflix tip van de week.

Netflix Tip: Good Will Hunting

In Good Will Hunting zien we de jonge Will (Matt Damon), die voor zijn beroep schoonmaakt op een school. Naast zijn werk trapt hij vooral rotzooi is vaak in strijd met de wet.

Er zijn echter maar weinig mensen die weten dat Will eigenlijk bovengemiddeld intelligent is. Als het gaat om wiskunde is hij zelfs bijna geniaal te noemen.

Als docent Gerald Lambeau (Stellan Skarsgård) dit talent ontdekt, probeert hij in contact te komen met Will. Deze moet echter voor de rechter verschijnen, vanwege een vechtpartij.

Lambeau weet te verhinderen dat Will de gevangenis ingaat, maar stelt hij wel twee eisen aan hem. Ten eerste moet hij met Lambeau aan wiskundige problemen werken en daarnaast moet hij een psycholoog gaan bezoeken.

Dit tweede lijkt in eerste instantie nog niet zo’n succes. Veel psychologen willen namelijk niet meer met hem samenwerken, totdat hij in aanraking komt met de door Williams gespeelde Sean Maguire. Met deze man blijkt hij veel gemeen te hebben en samen komen ze achter dat Will geplaagd wordt door enkele trauma’s in zijn jeugd.

Bron van herkenning

Het leuke aan Good Will Hunting is dat het voor vele jongeren herkenbaar zal zijn. De wetenschap dat je wel degelijk talent hebt, maar dat dit om een of andere reden niet naar buiten komt. Bijvoorbeeld omdat je daarvoor hulp nodig hebt maar je jezelf niet kwetsbaar op durft te stellen.

In deze film staat dit probleem centraal en wordt het op een mooie manier in beeld gebracht. Dit komt met name door het sterke acteren van Matt Damon en Robin Williams, die hier dus in een serieuze rol te zien is. Al met al een pakkend drama dat je een keer gezien moet hebt.

Good Will Hunting is nu te bekijken via Netflix. Heb jij liever een laagdrempelig avondje lachen? Dan is Shaun of the Dead, onze aanrader van een paar weken geleden, misschien een betere keuze. Wil je juist meer van dit soort films? Dan moet je The Theory of Everything ook eens bekijken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Good Will Hunting – pakkend drama
Sluiten