Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 4 mei 2018

Netflix Tip van de week: Grimsby – brutaal en leuk

Er verschijnen jaarlijks vele komedies, waarvan de meeste toch eigenlijk wel heel flauw zijn. Dit is natuurlijk niet erg, omdat ze juist daarom erg grappig zijn. Het in 2016 verschenen Grimsby is daar een goed voorbeeld van. Dit is dan ook onze Netflix Tip voor deze week.

Netflix Tip: Grimsby

De Britse Sacha Baron Cohen staat niet bekend om zijn serieuze rollen. Hij verschijnt namelijk het meeste in komedies, waarvoor hij vaak ook de titelrol op zich nam. In Grimsby moet hij de hoofdrol echter delen met Mark Strong, die zijn broer speelt.

Strong speelt namelijk een spion die op het spoor van een terroristische organisatie is. Hij wordt hierin echter onderbroken door zijn niet al te slimme broer, die hem na jaren van geen contact opgespoord heeft.

Het contrast tussen de twee heren is groot. Nobby is onnozel, asociaal en heeft 11 kinderen. Sebastian is daarentegen intelligent en werkt voor een inlichtingendienst.

Toch zorgen de omstandigheden ervoor dat de twee broers zullen moeten samenwerken om de wereld te kunnen redden.

Het verhaal achter Grimsby is dan misschien niet erg origineel, de uitwerking maakt veel goed. De film is zeer lachwekkend en zoekt continue de grens op. Daardoor zullen sommige kijkers misschien vinden dat men te ver gaat, maar voor andere is dit weer leuk. Mocht jij denken in de tweede categorie te zitten, geef Grimsby dan vooral eens een kans.

Grimsby is nu te bekijken via Netflix. Naast Baron Cohen en Strong zijn er rollen voor Isla Fisher, Rebel Wilson en Annabelle Wallis. De film duurt ongeveer anderhalf uur, dus daarna genoeg tijd voor een andere film of serie.

Mocht je behoefte hebben aan een film die net wat meer diepgang heeft, dan is Doctor Strange waarschijnlijk een betere keuze. Lees ook onze recensie van Avengers: Infinity War en bekijk onze aanraders voor de maand mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Grimsby – brutaal en leuk
Sluiten