Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 26 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix Tip van de week: The Invitation – sterke thriller

Aangezien er dit weekend flink wat Halloween feestjes georganiseerd zullen gaan worden is het natuurlijk toepasselijk wanneer de Netflix aanrader van deze week een horrorfilm zou zijn. Het is echter zo dat deze feestdag officieel pas op 31 oktober gevierd hoort te worden. Vandaar dat we graag een compromis willen sluiten. In plaats van horror kiezen we namelijk voor een hele creepy thriller.

Netflix Tip: The Invitation

Will is door zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend uitgenodigd voor een etentje in hun afgelegen woning. Ook andere mensen uit de voormalige vrienden groep zijn gevraagd. Gezien het feit dat er destijds iets voorgevallen is ziet Will er echter een beetje tegenop.

Daar aangekomen blijkt vrijwel iedereen er te zijn. Ondanks dat alles in eerste instantie een beetje onwennig voelt lijkt het uiteindelijk toch een gezellige reünie te worden. Totdat de gastheer een vreemde video laat zien van een gemeenschap waar hij en zijn vrouw zich onlangs hebben aangesloten. Alhoewel iedereen het een beetje apart vindt, begint Will daarbij ook steeds meer het gevoel te krijgen dat er een duister motief achter de uitnodiging zit. De vraag is echter: heeft hij gelijk of is Will zelf degene die gek geworden is?

The Invitation Want.nl

Subtiele spanningsopbouw

The Invitation kenmerkt zich door de subtiele opbouw. Ondanks dat er geen aanwijsbaar gevaar is voel je toch dat er iets niet goed zit. Hierin ben je niet de enige, want de hoofdpersoon denkt er precies zo over…of zijn jullie beide gewoon erg achterdochtig?

We zouden er nog veel meer over kunnen vertellen, maar zoals vaker is het waarschijnlijk leuker als je het zelf gaat ontdekken. Het enige wat er nog te zeggen valt is dat de Nederlandse Michiel Huisman een belangrijke rol in de film heeft.

The Invitation is nu te bekijken via Netflix. Mocht de film je echter niet aanspreken, dan is True Grit misschien een betere keuze. Blijf ons volgen voor meer Netflix tips.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: The Invitation – sterke thriller
Sluiten