Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 18 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix Tip van de week: Manhunt – John Woo is terug!

De naam John Woo zal voor vele filmliefhebbers bekend in de oren klinken. De man stond namelijk jarenlang bekend vanwege zijn stijlvolle maar keiharde actiefilms. Alhoewel men zijn oudere werk beter vindt, heeft Woo veel grote Hollywood films gemaakt. Een van zijn meest recente films is echter in thuisland China opgenomen en is te zien via Netflix.

Netflix Tip: Manhunt

Zoals we hierboven al zeiden heeft John Woo veel betekent voor de filmgeschiedenis. De spectaculaire actiefilms die hij maakte waren van invloed op regisseurs als Robert Rodriguez en Quentin Tarantino. Ook klassiekers als The Matrix zijn geïnspireerd door het werk van Woo. Het is dus duidelijk dat we het hier over een groot filmmaker hebben.

Het is echter zo dat veel trouwe fans vinden dat zijn werk in Hollywood is stuk minder is dan wat hij maakte in Azië. Manhunt, een film welke vorig jaar werd uitgebracht, werd echter weer in China opgenomen. Dus misschien is deze film meer geschikt voor de oude fans.

In Manhunt zien we advocaat genaamd Du Qiu, die verdacht wordt van een moord. Hij weet echter te vluchten, maar wordt achterna gezeten door Yamura, een moedige agent. Nadat de twee een paar keer tegenover elkaar hebben gestaan begint Yamura te denken dat Du Qiu misschien onschuldig is. Uiteindelijk nemen ze het samen op tegen een farmaceutisch complot.

Het eerste gedeelte van Manhunt is ietwat rommelig, waardoor je niet precies weet wie nou bij wie hoort. Wanneer je dit doorhebt blijkt het echter een pakkende film te zijn. Ondanks dat het plot redelijk cliché is valt er genoeg te genieten.

Met name de actiescènes zijn als vanouds. De film zit boordevol gevechten waarbij je jezelf als kijker geen seconde hoeft te vervelen. Woo blijkt wel een stuk meer waarde te hechten aan spektakel dan geloofwaardigheid, maar dat maakt de film niet minder leuk.

Manhunt is nu te bekijken via Netflix. Mocht je meer van dit soort films willen zien, kijk ook eens naar Grimsby of Point Break. Blijf ons volgen voor meer Netflix Tips!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Manhunt – John Woo is terug!
Sluiten