Netflix tip van de week: Mulholland Drive – bizarre arthouse

Zoals je waarschijnlijk weet bestaan de titels van onze Netflix aanraders uit verschillende genres. De ene keer is het horror en de andere keer weer komedie. Toch komt het niet vaak voor dat we films delen die zo kunstzinnig (of beter gezegd: eigenzinnig) zijn als Mulholland Drive. Desondanks is deze klassieker zeker het bekijken waard.

Netflix Tip: Mulholland Drive

De Netflix tip van deze week is een film van David Lynch, die met name bekend is van de serie Twin Peaks. Deze filmmaker staat bekend om zijn surrealistische stijl waar de meeste mensen maar weinig van begrijpen. Ook Mulholland Drive is in deze eigenzinnige stijl geschoten.

Waar de film nou eigenlijk precies over gaat is lastig te zeggen. Het begint met een jonge vrouw die een ongeluk krijgt en daar geheugenverlies aan overhoudt. Ze klopt aan bij een huis in de buurt en vanaf daar wordt het alsmaar vreemder en vreemder.

Je moet er van houden

Mulholland Drive valt door haar stijl in de categorie arthouse en zal daardoor niet voor iedereen geschikt zijn. Al maakt dit het juist interessanter om de film eens te proberen, niet waar? Je komt er hooguit achter dat de stijl van Lynch niks voor jou is. Mocht de film je wel bevallen dan kun je daarna nog dagenlang speculeren over het einde.

Mulholland Drive Want.nl

De cast is met namen als Naomi Watts, Laura Harring en Justin Theroux in ieder geval dik in orde. Je kent die tweede misschien wel van de Netflix original Maniac, welke trouwens ook de moeite waard is.

Mocht jij wel openstaan voor wat eens wat anders, dan kunnen we Mulholland Drive zeker aanbevelen. Toch liever een film die wat meer laagdrempelig is? Probeer dan The Sitter of A Street Cat Named Bob, deze films zijn wat luchtiger. Als je meer van actie houdt dan zijn Fury en True Grit misschien betere opties. Iedere week zo’n Netflix Tip? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief!

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix tip van de week: Mulholland Drive – bizarre arthouse
Sluiten