Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 16 augustus 2018

Netflix Tip van de week: Pain & Gain – dolgedraaide bodybuilders

Je kent regisseur Michael Bay misschien wel van spectaculaire actiefilms als Transformers en The Rock. De kans is echter wat kleiner dat je ooit gehoord hebt van Pain & Gain, een bizarre misdaadkomedie uit 2013. Het betreft hier een losse verfilming van waargebeurde zaken, waarin een stel dolgedraaide bodybuilders centraal staan.

Netflix Tip: Pain & Gain

”Als je wat wilt bereiken in het leven, maak dan een plan en ga ervoor! Zorg dat je een doener bent.” aldus de woorden van guru Johnny Wu, die met zijn speeches vele mensen weet te inspireren. Waaronder Daniel Lugo, een gefrustreerde bodybuilder die als personal trainer werkt. De spierbundel vindt namelijk dat hij te weinig geld verdient.

Nadat hij een seminar van Wu heeft bijgewoond besluit hij om hier eens verandering in te brengen. De manier waarop is echter vrij vreemd, namelijk door, samen met twee andere bodybuilders, een steenrijke cliënt te ontvoeren.

Bizarre humor

Het verhaal achter Pain & Gain is van zichzelf al vrij apart, maar de uitwerking maakt het nog een stuk erger. De heftige gebeurtenissen worden namelijk steeds met een hoop (zwarte) humor gebracht, waardoor het een bizar geheel is. Dit zal niet iedere kijker kunnen waarderen, maar het maakt Pain & Gain toch net wat anders dan de gemiddelde misdaadfilm.

Pain and Gain Want.nl

Dwayne Johnson

De drie hoofdpersonages worden vertolkt door niemand minder dan Mark Wahlberg, Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Anthony Mackie (Avengers). Dit blijkt in de praktijk een aparte combinatie, maar wel eentje die regelmatig grappige scenes oplevert.

Pain & Gain is dus een vrij aparte film maar wat ons betreft prima vermaak voor als je jezelf aan het vervelen bent. De film is te bekijken via Netflix. Als je liever een wat serieuzere film hebt, dan raden we Don’t Breathe aan. Daarnaast zijn er onlangs 14 nieuwe films (en series) toegevoegd aan de streamingdienst dus er valt genoeg te bekijken!

 

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Pain & Gain – dolgedraaide bodybuilders
Sluiten