Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 5 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix Tip van de week: Shaun of the Dead

Het zombiegenre leeft nog altijd voort. Naast spannende series zoals The Walking Dead zijn er ook veel komedies waarin de levende doden centraal staan. De leukste is misschien nog wel Shaun of the Dead, afkomstig van Baby Driver-regisseur Edgar Wright. Uiteraard staat deze klassieker ook op Netflix.

Netflix Tip

De film draait om nietsnut Shaun, die buiten zijn saaie baantje weinig nuttigs doet. Het liefst zit hij met zijn huisgenoot Ed in de kroeg of videogames te spelen. Desondanks heeft hij wel een vriendin, maar die maakt het na een tijdje ook uit. Als er ineens een zombievirus uitbreekt ziet Shaun dit verrassend genoeg als een uitgelezen kans om eens wat met zijn leven te gaan doen. Samen met Ed probeert hij om zijn ex te redden in de hoop zo haar liefde terug te kunnen winnen.

Shaun of the Dead is de eerste film van de zogeheten Blood and Ice-Cream trilogie waarvan alle drie de films geregisseerd zijn door Edgar Wright. Ook worden de twee hoofdpersonages telkens vertolkt door Simon Pegg en Nick Frost. Deze twee heren hebben samen veel chemie, wat garant staat voor vele grappige scenes. Natuurlijk zien we deze ook terug in Shaun of the Dead, wat een geslaagde parodie is op het zombiegenre. De film kan gezien worden als een romantische komedie met zombies en dat is leuker dan het klinkt!

Naast alle grappen is er ook ruimte voor actie en geheel binnen het genre gaat dit natuurlijk gepaard met vele liters bloed en andere gore. Hierdoor is de film zowel interessant voor genreliefhebbers als mensen die gewoon een avondje willen lachen. Zelfs als je niet zo’n horrorfan bent is Shaun of the Dead de moeite waard. Je moet echter wel tegen de flauwe Britse humor kunnen, maar die is over het algemeen ook leuker dan de Amerikaanse variant.

Deze review is geschreven door CineMartijn.

Shaun of the Dead is nu te bekijken via Netflix. Wil je nog meer netflix tips? Lees dan hier al onze aanraders voor maart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Shaun of the Dead
Sluiten