Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 7 apr 2018

Netflix Tip van de week: superhelden parodie Kick-ass

Onlangs verscheen de nieuwe trailer voor Deadpool 2 en zoals verwacht maakte dit vele filmliefhebbers enthousiast. De combinatie komedie en superhelden spreekt blijkbaar veel mensen aan. Toch was Deadpool niet de eerste film die het zo aanpakte. In 2010 verscheen Kick-ass, onze Netflix aanrader van deze week.

Netflix Tip: Kick-ass

Films rondom superhelden zijn momenteel gigantisch populair. Het in februari verschenen Black Panther brak records als het gaat om bezoekersaantallen en aankomende Avengers sequel Infinity War zal waarschijnlijk ook goed bezocht gaan worden. Toch zijn er veel mensen die het meest uitkijken naar Deadpool 2, een gewaagde parodie op het superhelden genre.

De kans is echter klein dat ze weten dat er zo’n acht jaar geleden een soortgelijke project verscheen. Het ging hier om Kick-ass, een film waarin puber Dave centraal staat. Deze ietwat nerdy jongen vraagt zich af waarom er in de echte wereld geen superhelden bestaan. Dit ziet hij uiteindelijk als inspiratie om er zelf een te worden. Hij trekt een fout pakje aan en gaat de straat op om slechteriken te vinden. In eerste instantie verloopt het allemaal wat klungelig, maar al snel wordt zijn alter ego Kick-ass een ware held. Ook komt hij in contact met collega Hit-Girl, die samen met haar vader de lokale onderwereld terroriseert.

Het leuke aan Kick-ass is dat het meer is dan alleen een parodie. De grappen zijn misschien erg flauw maar de film is meer dan dat. Het verhaal zit slim in elkaar en is ondanks het superhelden thema zelfs vrij geloofwaardig te noemen. Er wordt echter wel continue gespeeld met je verwachtingen.

Beter dan Deadpool?

Daarnaast heeft de film, net als bij Deadpool, een goede balans tussen grappen en keiharde actie. Dit soort zaken zorgen ervoor dat je jezelf geen moment hoeft te vervelen. We zouden bijna durven zeggen dat Kick-ass beter is dan Deadpool, maar dat mag je zelf gaan ontdekken.

Kick-ass is nu te bekijken via Netflix. Wil je meer van dit soort films? Probeer dan de Britse romantische zombiekomedie Shaun of the Dead ook eens. Heb je liever een wat diepgaandere film? Dan is onze Netflix tip van vorige week, Good Will Hunting, misschien wat voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: superhelden parodie Kick-ass
Sluiten