Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 23 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix Tip van de week: The Theory of Everything

Onze Netflix tip komt deze keer eigenlijk een weekje te laat, maar dat mag de pret niet drukken. De film die we aanbevelen is namelijk gebaseerd op de vorige week overleden Stephen Hawking. Er zijn meerdere films en documentaires rondom de wetenschapper verschenen, maar de meest noemenswaardige blijft waarschijnlijk The Theory of Everything.

Netflix Tip

In The Theory of Everything staat de relatie tussen Stephen Hawking en zijn eerste vrouw Jane centraal. De film is dan ook gebaseerd op Travelling to Infinity, een boek geschreven door Jane zelf. We volgen het tweetal vanaf hun eerste ontmoeting en krijgen vanuit daar alle belangrijke gebeurtenissen in hun relatie. Waaronder de geboorte van hun kinderen en de impact van Stephen’s ziekte die er uiteindelijk zelfs voor zorgt dat hij zijn stem verliest.

De rol van Stephen Hawking wordt vertolkt door Eddie Redmayne, bekend van onder andere Fantastic Beasts and Where to Find Them. De manier waarop hij Hawking neerzet is bewonderenswaardig. Met name de vertolking van een persoon met ALS. Deze acteerprestatie is eigenlijk al reden genoeg om de film te bekijken.

Buiten dat is het ook gewoon een aangrijpend drama dat gebaseerd is op een van de invloedrijkste wetenschappers aller tijden. Naast Redmayne zijn er rollen voor Felicity Jones, David Thewlis en Charlie Cox.

Geromantiseerd?

Zoals wel vaker met films gebaseerd op waargebeurde verhalen is The Theory of Everything enigszins geromantiseerd. Met name de relatie tussen Jane en Stephen is hier en daar mooier gemaakt dan dat die eigenlijk was. Hierdoor had Jane gemengde gevoelens toen ze de film zag, maar ze was echter niet geheel negatief over het project.

Ook gingen de ontdekkingen van Hawking in de film vaak net wat gemakkelijker dan in het echt. Niet geheel onbegrijpelijk natuurlijk, aangezien een film niet urenlang de tijd heeft om dingen in beeld te brengen.

The Theory of Everything is nu te bekijken via Netflix. Wil jij nog meer Netflix tips? Dan zou het leuk zijn als je onze aanrader van vorige week ook eens bekijkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: The Theory of Everything
Sluiten