Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 6 jul 2018

Netflix Tip van de week: Trainspotting – hilarische klassieker

In ons artikel omtrent American Beauty gaven we al aan dat sommige oude films tegenwoordig wat gedateerd aanvoelen. Met name omdat de thema’s vandaag de dag niet meer zo relevant zijn. Je zou denken dat de meer dan 20 jaar oude komedie Trainspotting ook tot die categorie behoort, maar dat is gelukkig niet aan de orde.

Netflix Tip: Trainspotting

Een groepje jongeren dat niet weet wat ze met hun leven aanmoeten en daardoor gewoon maar wat aanklooien. Dit uitgangspunt is misschien niet nieuw, maar nog steeds voor veel mensen herkenbaar. Het is misschien daarom dat Trainspotting ook in 2018 nog steeds leuk is om te bekijken.

Trainspotting Want.nl

De film draait om de aan heroïne verslaafde Mark Renton, die samen met zijn soortgelijke vrienden de dagen probeert door te komen. Alhoewel ze niet allemaal verslaafd zijn, is geen van allen echt succesvol. Vermoedelijk vanwege het feit dat ze geen goed voorbeeld voor elkaar zijn. Want wat ze ook proberen, ze komen zo’n beetje altijd weer samen in de problemen. Niet goed voor hun welzijn, wel leuk om naar te kijken.

Trainspotting is een geweldige komedie met goed acteerwerk, waaronder dat van Ewan McGregor die natuurlijk bekend is vanwege zijn rol als Obi‑Wan Kenobi in Star Wars. Naast alle grappen is het ook een boeiend verhaal waarin thema’s als vriendschap, verslaving en de maatschappij op een interessante manier terugkomen. Met name het hele concept van een groepje vrienden die elkaar steeds, misschien onbewust, omlaag blijven halen. Dit zal voor sommige kijkers wellicht herkenbaar zijn, waardoor de film toch net wat meer is dan gewoon een leuke komedie.

Trainspotting is nu te bekijken via Netflix. Bekijk ook onze andere Netflix aanraders en de recensie van Redbad. Ook kun je ons blijven volgen om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen omtrent film en Video on demand (VOD).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Trainspotting – hilarische klassieker
Sluiten